Antena 3 CNN Externe Valenciano, unul dintre cei mai influenţi lideri ai cartelurior de droguri, capturat în Venezuela

Valenciano, unul dintre cei mai influenţi lideri ai cartelurior de droguri, capturat în Venezuela

Valenciano, unul dintre cei mai influenţi lideri ai cartelurior de droguri, capturat în Venezuela
Sursa foto: Foto: drugaddictionhelp.co.uk
de N.B.    |    28 Noi 2011   •   22:26

Autorităţile din Venezuela au capturat unul dintre cei mai căutaţi traficanţi de droguri din Columbia, Maximiliano Bonilla Orozco, cunoscut sub pseudonimul de Valenciano, informează BBC.

Orozco este acuzat că ar fi fost implicat în introducerea multor tone de cocaină din Columbia în Statele Unite. Autorităţile americane au oferit recompensă de cinci milioane de dolari pentru informaţiile care ar duce la capturarea acestuia.

Preşedintele columbian, Juan Manuel Santos, l-a felicitat pe omologul său din Venezuela, Hugo Chavez, pentru această reuşită.

Autorităţile columbiene susţin că Orozco este liderul unui cartel de droguri denumit "Biroul (The Office)", ale cărui operaţiuni sunt coordonate din oraşul columbian Medellin. Biroul este fosta aripă armată a reţelei lui Pablo Escobar, care a preluat o mare parte din operaţiunile acesteia, după moartea lui Escobar, din 1993.

Valenciano este acuzat că ar fi liderul unei reţele cu peste 1.500 de membri care controlează principalele rute de trafic de droguri din Columbia, prin Guatemala, Honduras şi Mexic către Statele Unite.

×
Parteneri
Elevii care pot avea vacanţa de Paşte prelungită
x close