Antena 3 CNN Externe Valls: Fotografia cu băieţelul sirian găsit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"

Valls: Fotografia cu băieţelul sirian găsit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"

Valls: Fotografia cu băieţelul sirian găsit înecat arată că "este urgent să se acţioneze"
Sursa foto: Foto: Agerpres/EPA
03 Sep 2015   •   15:09

Fotografia care a emoţionat lumea, cu un copil sirian în vârstă de trei ani înecat în naufragiul unei ambarcaţiuni cu imigranţi ce încercau să ajungă în Grecia, arată că "este urgent să se acţioneze", a reacţionat joi premierul francez Manuel Valls, informează AFP.

"Avea un nume: Aylan Kurdi. Este urgent să se acţioneze. Este urgentă o mobilizare europeană", a declarat Valls într-un mesaj postat pe Twitter, însoţit de una dintre cele două fotografii, cea în care apare un poliţist turc ţinând în braţe copilul mort.
   
Cele două ambarcaţiuni naufragiate plecaseră în noaptea de marţi spre miercuri din oraşul turc de coastă Bodrum şi se îndreptau către Insula greacă Kos, una dintre cele mai scurte traversări pe mare între Turcia şi Europa. Ele s-au răsturnat, potrivit Pazei de Coastă turce.
   
Avertizaţi de strigătele naufragiaţilor, salvatori au adunat 12 cadavre din apă, inclusiv pe al lui Aylan Kurdi, în vârstă de trei ani, al cărui frate, Galip, în vârstă de cinci ani, a murit şi el în naufragiu, potivit presei turce.
   
Fotografii cu cei doi fraţi şi cadavrul lui Aylan - care purta un tricou roşu şi un şort albastru, cu faţa în jos, pe una dintre plajele staţiunii balneare Bodrum - au invadat reţelele de socializare.
   
Imaginile au fost preluate, de asemenea, de către presa europeană, inclusiv de ziare care anterior au adoptat o linie dură cu privire la criza imigranţilor.
   
Spre deosebire de presa britanică, presa franceză nu a publicat fotografiile, în afară de Le Monde, care a pus o fotografie pe prima pagină, în ediţia care urmează să apară vineri.
 

×
Subiecte în articol: manuel valls
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close