Antena 3 CNN Externe Valul ucigaş de frig a pus stăpânire pe Europa. Peste 20 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Valul ucigaş de frig a pus stăpânire pe Europa. Peste 20 de oameni au murit în ultimele 24 de ore

Valul ucigaş de frig a pus stăpânire pe Europa. Peste 20 de oameni au murit în ultimele 24 de ore
Sursa foto: Foto: vivaboo.com
01 Feb 2012   •   07:18

Frigul continuă să stăpânească Europa. Cel puţin 20 de oameni au murit îngheţaţi doar în ultimele 24 de ore, în mai multe ţări din centrul şi estul continentului. Temperatura a scăzut noaptea chiar şi sub minus 30 de grade. Potrivit meteorologilor, gerul se va menţine şi în următoarele zile şi nu va cruţa nici vestul Europei.

Iarna se arată deosebit de severă în Ucraina, unde alte 12 oameni au murit de frig în ultimele 24 de ore. Cele mai multe erau persoane fără adăpost. Corpurile neînsufleţite au fost găsite în stradă. Sute de ucraineni sunt internaţi pentru hipotermie sau degerături, iar numeroase şcoli din toată ţara au fost închise din cauza vremii nefavorabile.

Gerul şi zăpada au făcut noi victime şi în Serbia. Utilajele de deszăpezire încep să ducă lipsă de carburant, în timp ce mai multe localităţi sunt aproape izolate din cauza drumurilor blocate de nămeţi. În unele locuri, persoanele vulnerabile au fost evacuate cu elicopterele armatei.



Vremea este la fel de aspră în toată peninsula Balcanică. În Bosnia s-au consemnat, pe alocuri, 31 de grade sub zero iar troienele de zăpadă au ajuns şi la doi metri. Localnicii încearcă, totuşi, să nu se lase învinşi de gerul năprasnic.

În Polonia, bilanţul iernii a ajuns la 15 victime, în majoritate oameni fără adăpost sau ameţiţi de alcoolul cu care încercau să se apere de frig. Pentru a preveni noi decese, primăriile multor oraşe au instalat pe străzi sobe cu cărbuni, la care trecătorii se mai pot încălzi.

Fluviul Vistula a îngheţat aproape complet, oferind un spectacol rar, dar care nu ţine nimănui de cald.

Iarna este la fel de necruţătoare în Rusia - nu doar în Siberia, ci şi în partea europeană a ţării - în Bulgaria sau în Grecia. Iar valul de frig cuprinde, treptat, şi vestul continentului. Italia se aşteaptă la cea mai rece săptămână din ultimele decenii iar Elveţia, Germania şi sudul Franţei se luptă, de asemenea, cu gerul şi zăpada.


×
Subiecte în articol: Europa zapada ninsoare frig ger
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close