Antena 3 CNN Externe Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler de sub un palat folosit ca bordel, în Polonia

Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler de sub un palat folosit ca bordel, în Polonia

Vănătorii de comori plănuiesc să dezgroape 48 de lăzi cu aur care au aparținut lui Hitler și care zac ascunse sub un palat din Polonia, folosit de naziști ca bordel.

Vănătorii de comori vor să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler de sub un palat folosit ca bordel, în Polonia
Sursa foto: 3DVISION
de Ruxandra Rădulescu    |    28 Apr 2021   •   17:47

O echipă de vânători de comori, de la Fundația Silesian Bridge, au de gând să dezgroape cele 48 de lăzi cu aur ale lui Hitler, care valorează jumătate de miliard de euro și care sunt ascunse sub palatul folosit de naziști ca bordel din Minkowskie, Polonia

Cele 10 tone de aur au fost furate de ofițerul nazist Heinrich Himmler pentru a crea cel de-al patrulea Reich. Comoara ar include și misteriosul tezaur ”Aurul de la Breslau” care a dispărut acum mult timp, de la sediul Poliției din Cracovia.

Experții au determinat locația comorii după ce au analizat documente secrete, inclusiv o hartă a unui ofițer nazist și o hartă primită de la moștenitorii unor partizani ai Reich-ului, care făceau parte dintr-un ordin secret vechi de 1000 de ani. 

În jurnalul scris de unul dintre ofițerii naziști sunt prezentate detalii clare despre locul unde au fost ascunse cuferele cu aur. 

Moștenitorii naziștilor au oferit aceste documente pentru a contribui la revendicarea patrimoniului furat de naziști, în lungul drum către reconciliere. 

Naziștii transformaseră palatul în bordel. ”Se credeau niște zei”.

”Von Stein obișnuia să stea la palatul Minkowskie pentru că avea o amantă acolo, locația era vizitată de mai mulți ofițeri naziști și folosită ca bordel. Se credeau niște zei”, precizează directorul Fundației, Roman Furmaniak.

Un document mai puțin obișnuit este o scrisoare de dragoste pe care un ofițer pe nume von Stein a trimis-o iubitei sale Inge, și căreia îi lasă în grijă toate cele 48 de de cufere. 

”Dragă Inge îți încredințez ție toate cele 48 de cufere de la Reichsbank, doar tu ști unde zac ascunse”, notează von Stein în scrisoarea sa.

Rolul cheie jucat de o femeie în păstrarea comorii, un secret

Inge a avut un rol cheie în păstrarea secretă a locației comorii. După invazia rușilor, Inge s-a ascuns o vreme în pădure, iar când a revenit la palat, a văzut că nimic nu fusese deranjat.

Fosta amantă și-a ascuns identitatea în timpul timpul guvernării sovietice, s-a căsătorit cu un bărbat rus și a vegheat în secret asupra comorii până când a murit, la vârsta de 60 de ani.

”A opta minune a Lumii”, o altă comoară de negăsit

Regimul fascist a furat în total 600.000 de piese de artă din toată Europa, în valoare de miliarde de euro.

Multe dintre acestea rămân pierdute, una dintre ele este ”Camera de Chihlimbar”, ce cuprinde panourile de chihlimbar care decorau salonul construit în secolul al XVIII-lea de Regele Prusiei, o operă de artă supranumită ”a opta minune a Lumii”.

×
Subiecte în articol: Polonia
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close