Antena 3 CNN Externe Vânzarea de tricouri, asociată cu terorismul de justiţia daneză

Vânzarea de tricouri, asociată cu terorismul de justiţia daneză

Vânzarea de tricouri, asociată cu terorismul de justiţia daneză
19 Sep 2008   •   17:16

Şase persoane au fost arestate în Danemarca pentru finanţarea unor grupări teroriste prin vânzarea de tricouri inscripţionate cu logo-ul acestora. O a şaptea persoană, care fusese de asemenea pusă sub acuzare, a fost achitată. Doi dintre cei acuzaţi au fost condamnaţi la şase luni de închisoare, iar ceilalţi patru au primit pedeapsa cu suspendare.

Ei au produs şi comercializat, sub marca ?The Fighters and Lovers?, tricouri inscripţionate cu logourile Frontului Popular pentru Eliberarea Palestinei (FPEP) şi a Forţelor Armate Revoluţionare Columbiene (FARC). O parte din fondurile rezultate în urma vânzărilor urma să fie trimise grupărilor, care au fost catalogate de Uniunea Europeană ca fiind organizaţii teroriste.

Conform legilor în vigoare în Danemarca, persoanele implicate direct sau indirect în finanţarea grupărilor teroriste riscă o pedeapsă cu închisoarea de până la 10 ani. În luna decembrie, o Curte inferioară îi achitase pe cei şate acuzaţi, motivănd că cele două organizaţii nu sunt într-adevăr grupări teroriste.

?Se pare că vânzarea de tricouri a devenit terorism. Sentinţa demonstrează că legislaţia antiterorism nu funcţionează", a declarat Bobby Schultz, responsabilul pentru comunicare al companiei The Fighters and Lovers. Totuşi, Înalta Curte Daneză a anulat verdictul anterior şi a declarat că FARC şi FPEP sunt organizaţii teroriste deoarece ?au comis acte menite să destabilizeze state şi guverne şi au atacat persoane civile?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Danemarca FARC
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close