Antena 3 CNN Externe Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit electrocutat de polițiști: "Vor să-mi facă ce i-au făcut lui George Floyd!"

Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit electrocutat de polițiști: "Vor să-mi facă ce i-au făcut lui George Floyd!"

Un văr al cofondatoarei mișcării "Black Lives Matter", Patrisse Cullors, a fost ucis de poliția din Los Angeles, după un accident rutier. Ofițerii sosiți la fața locului l-au electrocutat și imobilizat în mod repetat în mijlocul străzii.

Vărul fondatoarei "Black Lives Matter" a murit electrocutat de polițiști: "Vor să-mi facă ce i-au făcut lui George Floyd!"
Sursa foto: Captura Youtube
de Mia Lungu    |    13 Ian 2023   •   23:26

Keenan Anderson avea 31 de ani, era profesor și tatăl unui copil, scrie The Guardian.

Poliția din Los Angeles a făcut publice, miercuri, imaginile. În clipul video se vede cum Keenan Anderson implora ajutor în timp ce mai mulți ofițeri îl țineau la pământ, iar la un moment dat a spus: "Vor să-mi facă ce i-au făcut și lui George Floyd".

În imagini se vede și că un ofițer avea cotul pe gâtul lui Anderson în timp ce acesta era întins la pământ, înainte ca un alt ofițer să-l electrocuteze timp de aproximativ 30 de secunde. După o scurtă pauză, a folosit din nou dispozitivul încă cinci secunde.

"Vărul meu a cerut ajutor și nu l-a primit. A fost ucis. Nimeni nu merită să moară de frică, speriat pentru propria viață. Vărul meu era speriat pentru viața lui. Și-a petrecut ultimii 10 ani fiind martor la o mișcare care contestă uciderea persoanelor de culoare.

Știa care este miza și a încercat să se protejeze. Nimeni nu era dispus să îl protejeze", a declarat Patrisse Cullors, cofondatoarea mișcării „Black Lives Matter" pentru The Guardian, după ce a văzut imaginile făcute publice de polițiștii americani.

Primul polițist care a intervenit în urma accidentului l-a găsit pe Anderson în mijlocul drumului, iar bărbatul l-a rugat să-l ajute. Ofițerul de poliție i-a spus să se îndrepte spre trotuar și apoi l-a somat: "Treci la perete".

Anderson și-a ridicat mâinile și a strigat: "Nu am vrut să fac asta. Îmi pare rău". Apoi, a respectat ordinele ofițerului și s-a așezat pe trotuar. După câteva minute, i-a spus polițistului "Vreau ca oamenii să mă vadă".

În cele din urmă, Anderson a început să fugă, moment în care ofițerul l-a urmărit pe motocicletă, strigând: "Culcat la pământ, acum" și "Întoarce-te pe burtă". Anderson a răspuns în mod repetat: "Vă rog să mă ajutați" și "Încearcă să mă omoare", în timp ce mai mulți ofițeri au sosit și l-au ținut la pământ. 

În timpul electrocutării, Anderson a spus în mod repetat: "Ajutați-mă", în timp ce ofițerul îi spunea să nu se mai opună.

Paramedicii au sosit ulterior la fața locului și l-au dus la un spital unde, potrivit poliției din Los Angeles, a intrat în stop cardiac și a murit.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close