Antena 3 CNN Externe Varianta Rusiei. Oficialii ruşi susţin că armata ucraineană deţine sistemele de rachete de tip Buk. Rachetele, amplasate în zona în care s-a prăbuşit avionul

Varianta Rusiei. Oficialii ruşi susţin că armata ucraineană deţine sistemele de rachete de tip Buk. Rachetele, amplasate în zona în care s-a prăbuşit avionul

Varianta Rusiei. Oficialii ruşi susţin că armata ucraineană deţine sistemele de rachete de tip Buk. Rachetele, amplasate în zona în care s-a prăbuşit avionul
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
19 Iul 2014   •   17:20

Rusia solicită explicaţii Ucrainei în legătură cu sistemele de rachete de tip Buk pe care armata ucraineană le-ar avea în zona în care s-a prăbuşit avionul de pasageri malaysian, a declarat adjunctul ministrului rus al Apărării, Anatoli Antonov, citat de AFP.

Oficialul rus a cerut Guvernului de la Kiev să ofere detalii despre utilizarea rachetelor Buk în estul Ucrainei şi de ce există astfel de sisteme dat fiind că insurgenţii nu au avioane.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, în ziua prăbuşirii avionului malaysian, sisteme de rachete Buk ale armatei ucrainene erau operaţionale în estul Ucrainei. Moscova susţine că armata ucraineană are 27 de sisteme de rachete Buk în regiunea Doneţk.

Kievul afirmă că echipajul care a lansat racheta spre avionul de pasageri malaysian era format din cetăţeni ruşi. Potrivit serviciilor de spionaj americane, avionul malaysian a fost doborât cu o rachetă de tip Buk SA-11, de fabricaţie rusească.

Preşedintele SUA, Barack Obama, a declarat vineri că "dovezile arată că avionul a fost doborât de o rachetă sol-aer lansată dintr-o zonă ucraineană aflată sub controlul separatiştilor proruşi".

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
Schimbări majore la facturile de curent! Noi informații utile pentru clienți
x close