Antena 3 Externe Varşovia este oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa

Varşovia este oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa

de S.T.    |    10 Iul 2012   •   12:07
Varşovia este oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa
Sursa foto: Foto: Antena 3

Compania specializată în sisteme de navigaţie TomTom a dat marţi publicităţii primul raport trimestrial Congestion Index potrivit căruia Varşovia este oraşul cu cel mai congestionat trafic din Europa, informează Business Wire.

În medie, o călătorie în Varşovia durează cu 42% mai mult atunci când traficul are valori normale şi cu 89% mai mult dimineaţa când traficul rutier atinge valori maxime, scrie Agerpres.

Potrivit acestui raport, care include doar 31 de oraşe, în perioda ianaurie-martie 2012 cele mai congestionate oraşe din Europa au fost: Varşovia, cu un grad de congestionare de 42%, Marsilia (41%), Roma şi Bruxelles (ambele cu 34%), Paris (32%), Dublin (30%), Londra, Stockholm şi Hamburg (27%).

"De-a lungul anilor, cu ajutorul clienţilor noştri, am pus la punct cea mai mare şi mai corectă bază de date cu privire la timpii de călătorie în întreaga lume. Atunci când combinăm această bază de date cu informaţiile privind traficul în timp real putem să-i redirecţionăm pe conductorii auto pe rute mai rapide", a declarat directorul TomTom, Harold Goddijn.

În calcul au fost luate doar capitalele şi oraşele cu peste 800.000 de locuitori. Totuşi, Bucureştiul nu este inclus pe această listă.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close