Antena 3 CNN Externe Vaticanul acuză o campanie ?a urii? anti-catolică şi contra Papei

Vaticanul acuză o campanie ?a urii? anti-catolică şi contra Papei

Vaticanul acuză o campanie ?a urii? anti-catolică şi contra Papei
Sursa foto: vatican
07 Apr 2010   •   16:05

Vaticanul l-a apărat pe Papa Benedict XVI, pretinzând că acuzaţiile că ar fi acoperit acţiunile unor preoţi pedofili sunt parte a unei campanii "a urii" anti-catolice ce are ca ţintă pe papă pentru opoziţia sa la avorturi şi mariajului între persoane de acelaşi sex.
Vatican Radio a transmis comentariile a doi cardinale care explicau "motivul pentru aceste atacuri? la adresa papei.
"Papa apără viaţa şi familia, pe baza mariajului dintre bărbat şi femeie, într-o lume în care grupuri puternice de lobby ar vrea să impună o agendă total diferită ", arăta cardinalul spaniol Julian Herranz, şeful comisiei disciplinare a oficialillor Sfântului Scaun.
Herranz nu a numit grupurile de lobby, dar "apărare vieţii" este prescurtatea Vaticanului pentru eforturile anti-avort.
De partea lui Benedict s-a situat şi cardinalul italian Giovanni Lajolo.
Papa "a făcut tot ce putea" contra abuzului sexual, arăta Lajolo, deplângând ceea ce a descris a fi o campania "a urii contra bisericii catolice.."
Acuzaţii de abuz sexual, dar şi de acoperire de către episcopi şi oficiai de la Vatican au fost lansate recent în toată Europa.
Benedict este criticat că a oprit acţiunile contra preoţilor când era cardinal la Vatican şi anterior, ca arhiepiscop la Munchen.
Scandalurile din Europa- în Germania, Italia, Austria, Danemarca şi Elveţia- au izbucnit după decenii de cazuri de abuzuri în SUA, Canada, Australia, Irlanda şi alte zone.
În Germania, aproape 2700 persoane au apelat liniile telefonice dedicate abuzului sexual al bisericii în primele trei zile de operare.
Benedict ignorat cererile victimelor de a accepta responsabilitatea pentru ceea ce ei consideră a fi responsabilitatea sa personală şi instituţională de a fi eşuat în a elimina preoţii vinovaţi din biserică sau cel puţin a-i ţine departe de copii.
El a fost apărat însă de preoţii de la Vatican care acuză un atac orchestrat contra liderului bisericii.
Decanul Colegiului Cardinalilor, Angelo Sodano, declara că biserica "cu siguranţă" suferă din cauza preoţilor pedofili, dar a subliniat că "Benedict XVI şi-a cerut scuze de mai mult ori."
"Dar nu este vina lui Hristos că Iuda l-a trădat. Nu este vina unui episcop dacă unul din preoţii său este pătat de o infracţiune gravă. Şi cu siguranţă pontiful nu este responsabil ."
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: abuz sexual Biserica Catolica Vatican
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close