Antena 3 CNN Externe Vaticanul acuză ONU că "deformează" faptele, într-un raport privind cazuri de pedofilie

Vaticanul acuză ONU că "deformează" faptele, într-un raport privind cazuri de pedofilie

Vaticanul acuză ONU că "deformează" faptele, într-un raport privind cazuri de pedofilie
Sursa foto: Foto: tdg.ch
05 Feb 2014   •   17:32

Vaticanul a acuzat ONU, miercuri, de "deformarea" faptelor, într-un raport "pregătit dinainte" şi publicat la Geneva, foarte critic cu privire la comportamentul Bisericii Catolice faţă de abuzuri pedofile, scrie AFP.
   
"Putem aproape să spunem că raportul (Comitetului ONU pentru Drepturile Copilului) a fost pregătit dinainte, înaintea întâlnirii cu delegaţia Sfântului Scaun", şi-a exprimat indignarea monseniorul Silvano Tomasi, observator la ONU, la Geneva, într-un interviu pentru Radio Vatican.
   
"Documentul (ONU) nu pare actualizat", a adăugat prelatul, după care a prezentat măsuri adoptate de către Biserică împotriva acestor abuzuri. "Ţine de fapte, de evidenţă, care nu pot să fie deformate!", a spus el indignat.
   
În raportul întocmit, Comitetul ONU pentru Drepturile Copilului a criticat dur politica Vaticanului faţă de numeroasele cazuri de abuzuri sexuale comise asupra unor copii, în principal de către membri ai clerului, îndemnând ca toţi membrii clerului vizaţi de acuzaţii de pedofilie să fie demişi şi deferiţi justiţiei civile.
   
Este pentru prima dată când Sfântul Scaun este criticat atât de dur de către un organ ONU.

×
Subiecte în articol: Vatican
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close