Antena 3 CNN Externe Vaticanul clarifică spusele Papei: Ateii nu se pot mântui, dar "respingerea creştinismului nu înseamnă o respingere a lui Hristos"

Vaticanul clarifică spusele Papei: Ateii nu se pot mântui, dar "respingerea creştinismului nu înseamnă o respingere a lui Hristos"

Vaticanul clarifică spusele Papei: Ateii nu se pot mântui, dar "respingerea creştinismului nu înseamnă o respingere a lui Hristos"
de S.T.    |    31 Mai 2013   •   09:49

După ce Papa Francisc a afirmat că şi ateii care fac fapte bune se pot mântui, un comunicat al Vaticanului a încercat să clarifice afirmaţiile Suveranului Pontif.

La doar o zi după ce Papa a rostit controversatele cuvinte, părintele Thomas Rosica a emis un comunicat de presă în care citează o parte a Catehismului Bisericii Catolice, în care se arată că cei care resping învăţăturile lui Iisus nu se pot mântui, scrie Huffington Post.

"Orice mântuire vine de la Hristos, prin Biserica ce îi este trupul. Deci nu poate fi salvat cel care, ştiind că Biserica, fondată de Hristos, este necesară pentru mântuire, refuză să intre în ea sau să rămână în ea", scrie Rosica.

Rosica nuanţează însă, spunând că nu este imposibil ca ateii să fie într-un final mântuiţi de Hristos.

"Respingerea creştinismului nu înseamnă o respingere a lui Hristos. Nu putem spune niciodată cu precizie că un non-creştin care a respins creştinismul... mai urmează calea temporară creată pentru mântuirea sa, care îl duce la întâlnirea cu Dumnezeu", a spus Rosica.

Papa Francisc spusese că toata lumea, "chiar şi ateii", au fost mântuiţi prin sângele lui Hristos.

×
Subiecte în articol: Papa Francisc
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close