Antena 3 CNN Externe Vaticanul critică acordarea premiului Nobel pentru Medicină

Vaticanul critică acordarea premiului Nobel pentru Medicină

Vaticanul critică acordarea premiului Nobel pentru Medicină
Sursa foto: Foto: northsidebaptist.on.ca
05 Oct 2010   •   12:46

Purtătorii de cuvânt ai Vaticanului s-au declarat extrem de iritaţi de atribuirea premiului Nobel pentru Medicină profesorului britanic Robert Edwards, pentru reuşita sa în fecundarea artificială, informează Il Messaggero.

Preşedintele Academiei Pontificale pentru Viaţă, Monseniorul Ignacio Carrasco de Paula consideră că desemnarea lui Edwards este inacceptabilă şi că cercetările lui stau la originea pieţei de ovocite", a embrionilor abandonaţi în congelatoare din întrega lume şi care o mare parte sfârşesc prin a muri.

Cu toate acestea, Vaticanul recunoaşte valoarea lui Robert Edwards ca cercetător, afirmând totuşi că acesta nu a făcut o descoperire revoluţionară, ci a pus în aplicare ceva ce exista în om, depăşind limitele etice. Întreaga lume universitară catolică s-a asociat acestor critici ale Vaticanului.

Contrar acestor acuze aduse de biserică, institutul Karolinska din Stockholm, care a decernat Premiul Nobel pentru Medicină fiziologistului britanic, a declarat că descoperirile lui Edwards au adus, pe lângă inovaţie, şi soluţia pentru cuplurile care îşi doresc un copil dar nu îl pot avea din cauza sterilităţii.

"Lucrările lui Robert Edwards au făcut posibilă tratarea sterilităţii, o boală ce afectează o mare parte din umanitate - peste 10% din cuplurile din lumea întreagă", au declarat purtătorii de cuvânt ai institutului.

Robert Edwards, în vârstă de 85 de ani este câştigătorul Premiului Nobel pentru Medicină pe 2010, pentru cercetările sale care au permis naşterea copiilor în mediul vitro.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Papa Benedict al XVI-lea
Parteneri
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close