Antena 3 CNN Externe Vaticanul, ?stânjenit? de rugăciunile musulmanilor în faţa unei catedrale catolice

Vaticanul, ?stânjenit? de rugăciunile musulmanilor în faţa unei catedrale catolice

Vaticanul, ?stânjenit? de rugăciunile musulmanilor în faţa unei catedrale catolice
07 Ian 2009   •   06:06

Vaticanul s-a declarat ?stingherit? de sutele de musulmani care s-au strâns să se roage în faţa unei catedrale catolice, în timpul unui miting de protest la adresa conflictului din Gaza.
Cardinalul Renato Martino, şeful Consilului papal pentru Justiţie şi Pace, a făcut declaraţiile după ce presa italiană a publicat câteva fotografii cu musulmani ce au îngenucheat în faţa catedralei din Milano, cu faţa la Mecca. Cardinalul declara pentru Osservatore Romano, publicaţia oficială a Vaticanului: ?Imaginea oamenilor care se roagă nu mă tulbură, este bine că oamenii se roagă. Dar ce m-a tulburat şi m-a stânjenit a fost faptul că drapelurile israeliene erau arse şi că se strigau scandări, toate manifestări ale urii, ce au urmat unei rugăciuni?.
De asemenea, scene similare s-au înregistrat şi la Bologna, unde episcopul local Ernesto Vecchi a condamnat acţiunea musulmanilor care au îngenucheat să se roage.?Aceasta nu era o rugăciune. Era o provocare- nu doar la adresa catedralei, ci chiar la sistemul nostru democratic şi de cultură. Aceasta este confirmarea că există un proiecte pentru Europa islamică.
Demonstraţia din Milano a fost condusă de imamul Abu Imad, condamnat în Italia pentru infracţiuni legate de terorism, după cum declara parlamentarul italian Maurizio Gasparri.
El crede că trebuie revizuită noţiunea de ordine publică când 10000 de musulmani se adună în faţa Catedralei din Milano, conduşi de un imam cu convingeri teroriste. ?Este evident că a fost făcut intenţionat ca o ameninţare, iar decizia de a se ruga şi ţine demonstraţia în faţa Catedralei este foarte seminificativă?. Iar un alt membru al Parlamentului aprecia că ?faptul că extremiştii musulmani au transformat piaţa Catedralei într-o moschee în aer liber constituie o provocare incredibilă?.
Oficialii italieni au arătat că protestul este acum investigat şi vor vorbi cu organizatorii, în special datorită faptului că nu exista permisiunea de a opri în faţa Catedralei.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Vatican Fasia Gaza
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close