x close

Vecinii României sporesc măsurile de securitate la granițe. România rămâne “precaută”

de G.S.    |    23 Mar 2016   •   11:28
Vecinii României sporesc măsurile de securitate la granițe. România rămâne “precaută” 416 Foto: pixabay.com

Vecinii României mențin sau sporesc măsurile de securitate la graniţe, în contextul atacurilor teroriste de la Bruxelles.

Anunțurile au fost făcute de oficiali de rang înalt din toate țările implicate.

Ungaria

Alerta antiteroristă va fi menţinută la al doilea cel mai înalt nivel, în timp ce Forţele speciale antiterorism-43766.html">terorism ungare (TEK) sunt în alertă maximă. De asemenea, va fi menţinută starea de urgenţă în ceea ce priveşte migraţia.

Orban a precizat că i-a dat dispoziţii ministrului de interne Sandor Pinter să pregătească spre analiză toate propunerile referitoare la terorism-43766.html">terorism pentru reuniunea săptămânală a guvernului ungar.

Bulgaria

De asemenea, vecinii bulgari au decis întărească paza la nivel intern și extern, conform Secretarului de Interne, Georgi Kostov.

Kostov a explicat că autoritățile implementează un “sistem de control 100%” la granițe, în contextul atentatelor teroriste de la Bruxelles.

România

Între timp, România rămâne la nivelul de alertă albastru-precaut. Conform site-ului SRI, nivelul indică un risc scăzut de producere a unui atac terorist.

 

Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati