Antena 3 CNN Externe Oraşul din Europa care poate fi vizitat numai dacă ai rezervare. Cine va fi exceptat

Oraşul din Europa care poate fi vizitat numai dacă ai rezervare. Cine va fi exceptat

Introducerea sistemului de rezervări ar trebui să fie considerat "un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate", spun autorităţile italiene care vor prin acest demers să protejeze centrul istoric al Veneției. Iată argumentele aduse de administrația orașului şi ce categorie de turişti vor fi exceptați de la această măsură începând cu 2023.

Oraşul din Europa care poate fi vizitat numai dacă ai rezervare. Cine va fi exceptat
Sursa foto: Inquam Photos / George Calin
de Claudia Popovici    |    20 Apr 2022   •   20:07

Primarul Veneției, Luigi Brugnaro, a anunţat lansarea din vara aceasta a unei platforme online pe care vor trebui să se înregistreze toţi cei care vor să aibă acces în centrul istoric al oraşului.

Scopul acestui demers este de a ști, în timp real, câte persoane se află pe străzile din centrul istoric şi a putea acționa în consecință, mai ales că pe perioada sărbătorilor Pascale între Lido şi zona istorică sunt peste 100.000 de persoane, fără a mai pune la socoteală turiștii aflați în trecere şi care s-au cazat în localitățile din afara lagunei, precum Mestre.

„Vom începe în mod experimental, pentru că trebuie să facem unele aranjamente. Dar este singura cale de urmat”, a explicat consilierul pentru turism, Simone Venturini.

Edilul a explicat presei locale că turiștii care au făcut rezervare li se va facilita accesul şi cumpărarea de bilete pentru muzee şi transportul public şi vor avea prioritate în faţa celorlalte persoane, notează Agerpres.ro

Turiştii care vor înnopta la hotelurile din Veneția nu vor avea nevoie de rezervare.

În acest context, autorităţile italiene vor demara din această vară a  platforma online pentru rezervări cu mențiunea că, până în 2023 când aceasta va deveni obligatorie, acum la început nu vor exista penalizări şi nu se va interzice accesul celor care nu au făcut rezervare.

Asociaţia întreprinzătorilor din Veneția, Confesercenti, a salutat inițiativa şi a cerut ca introducerea sistemului de rezervări să fie considerat "un instrument de impulsionare a turismului de calitate, nu o obligativitate". 

×
Subiecte în articol: Venetia Italia rezervare
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close