Antena 3 CNN Externe Venezuela a rupt relaţiile diplomatice şi comerciale cu Panama. Maduro îl atacă dur pe preşedintele panamez: "Este un lacheu abject"

Venezuela a rupt relaţiile diplomatice şi comerciale cu Panama. Maduro îl atacă dur pe preşedintele panamez: "Este un lacheu abject"

Venezuela a rupt relaţiile diplomatice şi comerciale cu Panama. Maduro îl atacă dur pe preşedintele panamez: "Este un lacheu abject"
Sursa foto: Foto: Reuters
06 Mar 2014   •   14:04

Guvernul preşedintelui venezuelean, Nicolas Maduro, a anunţat că a întrerupt legăturile diplomatice şi economice cu statul Panama, acuzând această ţară de "complicitate la conspiraţie îndreptată împotriva Venezuelei" .

Maduro a folosit cuvinte grele la adresa conducerii panameze.

"Nu vom permite nimănui să scape dacă se implică în problemele noastre interne. Şi aici mă refer la tine, preşedintele statului Panama, un lacheu abject", a spus Maduro.

"În acest fel onorăm cel mai bine memoria comandantului nostru, Hugo Chavez, prin apărarea suveranităţii", a comentat liderul de la Caracas.

Maduro a comentat iniţiativa statului panamez de a depune o petiţie la Organizaţia Statelor Americane (OSA), pentru investigarea situaţiei tensionate din Venezuela.
"OSA să stea în treaba ei. Noi suntem o ţară pacifistă, dar ştim să luăm atitudine atunci când trebuie să ne apărăm drepturile", a adăugat Maduro.

Reacţia panameză nu a întârziat să apară. Autorităţile de la Ciudad de Panama au condamnat declaraţiile acide ale lui Maduro, pe care le consideră "ofense inacceptabile".
"Limbajul folosit este inadecvat pentru preşedintele unei ţări aliate", a transmis guvernul panamez într-un comunicat oficial.

×
Subiecte în articol: Nicolas Maduro
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close