Antena 3 CNN Externe Venezuela acuză Olanda de agresiune

Venezuela acuză Olanda de agresiune

Venezuela acuză Olanda de agresiune
Sursa foto: chavez
18 Dec 2009   •   20:40

Preşedintele venezuelean Hugo Chavez a acuzat Olanda că planifică o "agresiune " contra Venezuelei prin permiterea accesului trupelor americane pe insula olandeză aflată în largul coastelor statului sud american


"Acuz Regatul Olandei, alături de imperiul yankeu, că pregătesc o agresiune contra Venezuelei," arăta Chavez la o întâlnire cu liderii de stânga la Copenhaga, care a fost transmisă de televiziunea de stat de la Caracas.

Chavez este deja în dispute diplomatice cu vecina Columbia pentru că aceasta a acceptat prezenţă militară americană la bazele sale. Acesta susţine acum că Washington se teme de guvernul său socialist şi înconhoară Venezuela.
Chavez dclara că insulele olandeze autonome se află în apele teritoriale ale Venezuelei.

SUA are o prezenţă militară îndelungată pe insulele Curacao şi Aruba, cu cirva 250 membri ai Air Force implicaţi în operaţiuni de supraveghere şi oprire a traficului de narcotice în Caraibe.
Gigantul petrolier anglo-olandez Royal Dutch Shell are o fabrică de produse petroliere şi un joint venture cu companie petroliere venezueleană de stat PDVSA în Lacul Maracaibo .

Chavez nu a specificat de ce acuză tocmai acum Olanda de pregătirea unei agresiuni. El a menţionat şi de ractivarea celei de-a Patra Flote a Marinei americane, care a fost dizolvată în 1950. Aceasta are misiunea de a patrula coastele Americii latine.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Olanda armata americana
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close