Antena 3 CNN Externe Venezuela către SUA: Trimiteţi vaccinuri în Haiti, nu trupe

Venezuela către SUA: Trimiteţi vaccinuri în Haiti, nu trupe

Venezuela către SUA: Trimiteţi vaccinuri în Haiti, nu trupe
Sursa foto: haiti armata
25 Ian 2010   •   01:40

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, a declarat duminică că eforturile umanitare americane în Haiti nu au avut efect şi au cerut preşedintelui american Barack Obama ?să trimită vaccinuri," în loc de soldaţi înarmaţi.
Liderul de stânga a acuzat Washington că foloseşte cutremurul din Haiti ca pretext pentru o "ocupaţie imperială " a statului din Caribbe.
"Obama, trimite vaccinuri, trimite vaccinuri," cerea Chavez în timpul showului său săptămânal. "Fiecare soldat pe care îl trimiţi acolo ar trebui să poarte o trusă medicală în loc de grenade şi automate."
Un contingent de 13.000 de soldaţi americani ajută la efortul umanitar din Haiti, devastat de un cutremur de 7 grade, pe 12 ianuarie, în urma căruia au murit circa 200.000 persoane şi 3 milioane au rămas fără case sau răniţi.
Chavez a pus la îndoială eficienţa navei-spital americane, declarând că doctorii americani nu sunt capabili să găsească pacienţi şi cer de la doctorii din Cuba şi Venezuela..
"De ce? Deoarace ei nu-şi fac loc printre dărâmături, acolo unde sunt corpurile. Asta pentru că le e teamă. Doctorii noştri nu se tem", puncta Chavez.
Reţelele televiziunii de stat din Venezuela s-au concentrat în special pe prezenţa militară americană în Haiti. Sâmbătă au fost difuzate imagini cu soldaţi despre care se spunea că sunt trupe americane ce au înconjurat ambasada venezueleană din Port-au-Prince.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez haiti
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close