Antena 3 CNN Externe Venezuela: După presă, Hugo Chavez naţionalizează fabricile de cafea

Venezuela: După presă, Hugo Chavez naţionalizează fabricile de cafea

Venezuela: După presă, Hugo Chavez naţionalizează fabricile de cafea
Sursa foto: hugo chavez
04 Aug 2009   •   11:03

Preşedintele Venezuelei, Hugo Chavez, care a închis recent 34 de posturi de radio ce difuzau ştiri ale opoziţiei, şi-a îndreptat atenţia spre fabricile de cafea.
Chavez a preluat controlul, luni, pe două din cele mai mari fabrici de procesare a cafelei, sub pretextul că scoteau ilegal cafea din ţară pentru a o vinde mai scump. Liderul sud-american a ameninţat că va expropria afacerea dacă ancheta guvernului dovedeşte că fabricile au încălcat legea.
Acţiunea a venit la doar două zile după ce Chavez a revocat licenţa pentru 34 de posturi de radio, sub pretextul că funcţionau ilegal. Închiderea acestora a fost primită cu proteste din partea grupurilor internaţionale de presă şi a activiştilor pentru apărarea drepturilor omului care au acuzat guvernul că încearcă să sufoce opoziţia.
Chavez declarase anterior că licenţele revocate vor fi oferite posturilor care împărtăşesc viziunea sa socialistă.
Peste alte 200 de posturi de radio sunt sub anchetă, ca şi Globovision ? singura televiziune anti-Chavez care mai emite. În acelaşi timp, parlamentarii lucrează la o lege care să pedepsească "infracţiuni de presă" cu închisoarea până la patru ani.
Peste 200 de venezueleni s-au adunat în faţa unui post de radio din Caracas pentru a protesta faţă de decizia lui Chavez. Postul CNB 102.3 FM şi-a întrerupt sâmbătă transmisia în eter, după un ordin al organisimului de reglementare în telecomunicaţii şi rămâne doar cu transmisia pe internet.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
Cod portocaliu de ploi, grindină și vijelii! Avertizare meteo imediată
x close