Antena 3 CNN Externe Venezuela: NU vom tempera tonul. John Kerry este un asasin al poporului venezuelean!

Venezuela: NU vom tempera tonul. John Kerry este un asasin al poporului venezuelean!

Venezuela: NU vom tempera tonul. John Kerry este un asasin al poporului venezuelean!
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Mar 2014   •   10:39
Ministrul de Externe al Venezuelei, Elias Jaua, a apreciat vineri că secretarul de Stat american, John Kerry, este un "asasin al poporului venezuelean", acuzându-l că încurajează manifestaţiile care s-au soldat cu 28 de morţi de la începutul lunii februarie, relatează AFP, conform Mediafax.
"Nu vom tempera tonul, vă denunţăm ca asasin al poporului venezuelean, domnule Kerry", a declarat Elias Jaua în timpul unui discurs, la Caracas.
"De fiecare dată când suntem pe punctul de a-i izola şi opri pe autorii violenţelor, Kerry face declaraţii", a afirmat şeful diplomaţiei venezuelene, oferind drept exemplu ziua de miercuri, când trei persoane au murit în cursul protestelor de la Valencia, în nordul Venezuelei
Miercuri, Kerry a declarat în faţa Congresului că Statele Unite sunt "pregătite, în caz de necesitate, să invoce Charta Democratică Interamericană a Organizaţiei Statelor Americane (OEA) şi să activeze (...) sancţiuni", însă şi-a exprimat speranţele că "presiunea socială, regiunea şi vecinii vor avea un impact mai mare".
A doua zi, joi, John Kerry a îndemnat din nou Caracasul să înceteze "campania de teroare".
În cursul serii de vineri, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat a declarat că acuzaţiile lui Jaua sunt "absurde". "Guvernul Venezuelei trebuie să se concentreze asupra reglementării problemelor economice şi sociale, nu asupra unor acuzaţii absurde împotriva Statelor Unite", a spus el.
Venezuela este afectată din 4 februarie de proteste masive ale studenţilor faţă de regimul Nicolas Maduro. Studenţii susţinuţi de opoziţie protestează faţă de costurile mari de trai, lipsurile şi insecuritatea din ţară.
 

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close