Antena 3 CNN Externe Venezuela: Patronul postului TV anti-Chavez, arestat

Venezuela: Patronul postului TV anti-Chavez, arestat

Venezuela: Patronul postului TV anti-Chavez, arestat
Sursa foto: venezuela
26 Mar 2010   •   16:40

Guillermo Zuloaga, proprietarul postului TV Globovision, a fost arestat pentru declaraţii care au fost considerate "ofensatoare" la adresa preşedintelui Hugo Chavez.
Astfel, patronului singurului canal care este critic cu liderul din Venezuela a fost trimis după gratii, provocând din nou îngrijorare printre activiştii drepturilor omului pentru ofensiva amplă a guvernului de a reduce criticii la tăcere.

Procurorul general Luisa Ortega arăta că un mandat de arestare a fost emis pe numele lui Guillermo Zuloaga, proprietarul Globovision, pentru declaraţii "ofensatoare" la adresa preşedintelui.
Zuloaga sublinia că agenţi de informaţii militare l-au reţinut la un aeroport în NV statului Falcon.

Ortega preciza că procurorii îl anchetează pe Zuloaga pentru declaraţii pe care l-a făcut în timpul unei recente întâlniri cu proprietari de ziare în insula din Caraibe Aruba, unde directori de media din toată America l-au criticat pe Chavez pentru că limitează libertatea de expresie.

Ortega arăta că parlamentarii pro-Chavez au cerut ancheta, argumentând că Zuloaga ar trebui judecat pentru "comentarii ofensatoare şi nerespectuoase contra şefului statului" . Aceasta nu a precizat exact despre ce declaraţii este vorba.

Arestarea vine la doar trei zile după ce politicianul opoziţiei Oswaldo Alvarez Paz a fost reţinut pentru declaraţii făcute la un talk show al Globovision.


Alvarez Paz a fost acuzat de conspiraţie, răspândirea de informaţii false incitare publică la infracţiune, după ce a remarcat că Venezuela a devenit un paradis pentru traficanţii de droguril
De asemenea, arăta că susţine acuzaţiile unui judecător spaniol că guvernul din Venezuela a colaborat cu grupul separatist basc ETA şi rebelii columbieni.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez Venezuela
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close