Antena 3 CNN Externe Venezuela: Poliţia a împrăştiat în forţă un protest anti-Chavez

Venezuela: Poliţia a împrăştiat în forţă un protest anti-Chavez

Venezuela: Poliţia a împrăştiat în forţă un protest anti-Chavez
Sursa foto: hugo chavez
05 Feb 2010   •   15:40

Poliţia din Veneuela a folosit gaze lacrimogene, gloanţe de cauciuc şi tunuri cu apă pentru a împrăştia mii de studenţi ce protestau contra guvernului, în timp ce susţinătorii preşedintelui President Hugo Chavez celebrau a 18.a aniversare a loviturii sale de stat eşuate, ca militar.
Şeful poliţiei din Caracas, Carlos Meza, arăta că autorităţile au spart mitingul deoarece studenţii nu aveau permisiunea de a mărşălui. El a precizat că măsura era menită a împiedica ciocnirile cu miile de "Chavistas" - susţinători ai preşedintelui, ce au demonstrat să marcheze rebeliunea militară din 1992 condusă de Chavez pe când era locotenent colonel.

Studenţii au început protestele săptămâna trecută după ce guvernul a pus presiune pe operatorii de televiziune prin cablu să oprească difuzarea unui canal al opoziţiei. Studenţii au organizat demonstraţii în oraşe din ţară şi l-au acuzat pe Chavez că a forţat închiderea Radio Caracas Television International pentru a-şi reduce criticii la tăcere.
Chavez i-a provocat pe studenţi să îşi continue demonstraţiile, subliniind că nu îi vor slăbi guvernul socialist. Dar a avertizat contra violenţei, ameninţând cu un răspuns ferm.

Între timp, alte mii de susţinători au sărbătorit lovitura de stat din 1992, când peste 80 de civili şi 17 soldaţi au fost ucişi înainte ca trupele loiale guvernului să oprească tentativa, pe care Chavez o comemorează anual.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Hugo Chavez lovitura de stat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close