Antena 3 CNN Externe Pandemia de COVID atacă la vârful guvernului Franţei. Procurorii au percheziţionat locuinţa şi biroul ministrului Sănătăţii

Pandemia de COVID atacă la vârful guvernului Franţei. Procurorii au percheziţionat locuinţa şi biroul ministrului Sănătăţii

Locuinţele unor înalţi oficiali din guvernul francez au percheziţionate, joi, de procurori ai Parchetului Curţii de Justiţie, instanţa franceză abilitată să judece demnitarii în exerciţiul mandatului, relatează presa internaţională.

Pandemia de COVID atacă la vârful guvernului Franţei. Procurorii au percheziţionat locuinţa şi biroul ministrului Sănătăţii
Sursa foto: Hepta
de Adrian Iclozan    |    15 Oct 2020   •   14:05

Astfel, anchetatorii au derulat percheziţiile la domiciile şi birourile ministrului Sănătăţii, Olivier Véran (foto) şi ale Directorului General pentru Sănătate, Jérôme Salomon.

Demersul face parte dintr-o anchetă deschisă în vara acestui an, ca urmare a acuzaţiilor referitoare la felul în care guvernul francez a gestionat măsurile anti-pandemie.

Acuzaţiile au fost formulate de grupuri de apărare a drepturilor civile şi de persoane fizice iar investigaţia vizează presupuse nereguli în implementarea măsurilor de protecţie anti-COVID la locul de muncă, în distribuţia măştilor de protecţie şi în derularea testelor de depistare a purtătorilor coronavirusului. 

Procurorii examinează, de asemenea, presupuse infracţiuni de omucidere şi rănire involuntară, de punere a vieţii în pericol şi de neacordare a ajutorului pentru persoane aflate în pericol.

Însuşi premierul francez ar fi în vizorul procurorilor

Potrivit presei internaţionale, ancheta i-ar viza şi pe premierul Jean Castex, pe fostul prim-ministru Edouard Philippe, pe fostul ministrul al Sănătăţii, Agnès Buzyn şi pe fostul purtător de cuvânt al guvernului, Sibeth Ndiaye.

Olivier Véran, ministrul vizat de percheziţiile de joi, este medic neurolog şi şi-a preluat mandatul în februarie anul curent, când a înlocuit-o în funcţie pe Agnès Buzyn.

Aceasta a candidat, fără succes, la funcţia de primar al Parisului.

×
Subiecte în articol: Olivier Veran COVID-19 perchezitii
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close