Antena 3 CNN Externe Verdict în cazul uciderii lui George Floyd: Polițistul Derek Chauvin, vinovat pentru toate capetele de acuzare

Verdict în cazul uciderii lui George Floyd: Polițistul Derek Chauvin, vinovat pentru toate capetele de acuzare

Derek Chauvin, agentul de poliţie care l-a imobilizat pe afro-americanul George Floyd, decedat în incidentul produs pe 25 mai 2020 în oraşul american Minneapolis, a fost găsit vinovat pentru toate acuzaţiile.

Verdict în cazul uciderii lui George Floyd: Polițistul Derek Chauvin, vinovat pentru toate capetele de acuzare
de Gabriel Dano    |    21 Apr 2021   •   00:17

Jurații au deliberat mai mult de 10 ore, pe parcursul a două zile, în cadrul unui proces extrem de dficil. Derek Chauvin a fost condamnat pentru toate capetele de acuzare. Oamenii legii l-au încătușat în sala de judecată, imediat după pronunțarea sentinței.

Potrivit juraților tribunalului din comitatul Hennepin, situat în statul Minnesota, Derek Chauvin este vinovat de omor neintenţionat de gradul doi, crimă de gradul trei şi omor prin imprudenţă de gradul doi. Sentinţa maximă pentru omor neintenţionat de gradul doi este de cel mult 40 de ani, cea pentru crimă de gradul trei este de cel mult 25 de ani, iar pedeapsa pentru omor prin imprudenţă de gradul doi este de zece ani de închisoare şi/sau amendă penală de 20.000 de dolari.

Familia lui Floyd a dat publicităţii un comunicat în care afirmă că decizia este importantă pentru întreaga ţară şi chiar pentru întreaga lume. 

”Dar lucrurile nu se termină aici. Nu am uitat că şi ceilalţi trei poliţişti responsabili pentru moartea lui George Floyd trebuie să dea socoteală pentur faptele lor”, a transmis familia lui Floyd.

Moartea lui George Floyd a dus la proteste extrem de violente în SUA

George Floyd a murit pe 25 mai, după ce poliţistul Derek Chauvin a stat cu genunchiul pe gâtul acestuia. Moartea bărbatului, un american de culoare din Minneapolis, a dus la izbucnirea unor proteste de amploare şi extrem de violente în Statele Unite.

Raportul legiştilor spune că gâtul lui Floyd a fost comprimat când genunchiul fostului ofiţer Derek Chauvin a pus presiune pe el, peste opt minute, dar nu concluzionează că acesta a fost cauza directă a morţii sale.

Avocatul lui George Floyd: A murit din cauza supradozei de rasism, nu de altceva

Avocatul familiei Floyd a respins teoria conform căreia acesta ar fi murit din caza drogurilor și a afirmat că singura supradoză pe care a luat-o acesta, este cea de rasism.

„Singura supradoză a fost cea de rasism din partea poliţiei”, a spus avocatul.

„Ei încearcă să vină cu o teorie stupidă în legătură cu o supradoză. Vreau să fiu foarte clar. Singura supradoză care l-a omorât pe George Floyd a fost una de forţă excesivă şi rasism, din partea Poliţiei din Minnesota”, mai spunea avocatul familiei Floyd, Ben Crump.

×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close