Antena 3 CNN Externe Verdictul lui Putin: Ucraina se află în mijlocul unui război civil de amploare

Verdictul lui Putin: Ucraina se află în mijlocul unui război civil de amploare

Verdictul lui Putin: Ucraina se află în mijlocul unui război civil de amploare
23 Mai 2014   •   17:03

Ce s-a întâmplat în Ucraina este o lovitură de stat, care a dus la haos şi război civil, a declarat preşedintele Federaţiei Ruse, Vladimir Putin.

În cadrul discursului ţinut la şedinţa de deschidere a Forumul Economic de la Sankt-Petersburg, Putin a subliniat că Ucraina se află acum în mijolocul unui adevărat război civil şi a criticat noul regim de la Kiev pentru că şi-a aruncat propria ţară în haos.

"Indiferent de cum o numim, revoluţie sau nu, acum este evident că a fost o lovitură de stat, cu folosirea forţei şi a militanţilor extremişti, sprijiniţi de americani şi europeni", a adăugat preşedintele rus.

Liderul de la Kremlin a adăugat că instituţiile din republicile rupte de Ucraina ar trebui să fie tratate "extrem de precaut".

"Trebuiau organizate alegeri şi aceiaşi oameni ar fi venit acum la putere, dar prin metode legale. Noi, ca idioţii,le-am fi plătit 15 miliarde, bani pe care îi promisesem, am fi menţinut preţurile scăzute la gaze şi am fi continuat să subvenţionăm economia Ucrainei", a continuat retorica tăioasă a preşedintelui rus.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close