Antena 3 CNN Externe Verdictul pe care Rusia îl dă României: "Este firesc să simtă GRAVITATEA politică a Moscovei"

Verdictul pe care Rusia îl dă României: "Este firesc să simtă GRAVITATEA politică a Moscovei"

Verdictul pe care Rusia îl dă României: "Este firesc să simtă GRAVITATEA politică a Moscovei"
de O.P.    |    16 Iul 2013   •   07:59

Poziţia strategică ocupată de ţara noastră face din România un pion care nu poate fi ignorat în politica externă. Aşa că marile puteri ale lumii, trebuie să ţină cont, măcar de dragul aparenţelor, şi de această "mică ţară ex-comunistă".

Apropierea României de americani i-a inflamat puternic pe ruşi, care nu ratează nicio ocazie să sublinieze acest lucru. Iată articolul care a apărut recent în Vocea Rusiei: "În această conjunctură este firesc ca ţările din Europa de Est să simtă gravitaţia politică a Moscovei şi Beijingului. În acest areal geopolitic, China şi Rusia acţionează în tandem şi degeaba unii factori de decizie de la Bucureşti încearcă să reproducă schemele din epoca lui Ceauşescu prin tentative de a crea o ”concurenţă” şi ”tensiune” între cele două mari puteri.

Asemenea tentative nu fac decât să provoace zâmbete în rândurile decidenţilor ruşi şi chinezi care sincronizează zilnic soluţiile bilaterale pentru probleme mult mai complexe decât ”intrigile de palat” de la Bucureşti. Zona balcanică şi, în general, ”Europa nouă” este una dintre zonele geopolitice în care interesele celor două ţări sunt sinergice şi complementare". 

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close