Antena 3 CNN Externe Veste proastă pentru Edward Snowden. Curtea Supremă a decis

Veste proastă pentru Edward Snowden. Curtea Supremă a decis

Veste proastă pentru Edward Snowden. Curtea Supremă a decis
25 Noi 2016   •   18:48

Curtea Supremă a Norvegiei a respins vineri procesul iniţiat de fugarul american Edward Snowden împotriva Guvernului norvegian, relatează Reuters. Curtea a confirmat, astfel, deciziile celor două instanţe inferioare care au judecat cazul. 

Informaticianul Edward Snowden a devenit celebru pentru că a sustras şi publicat informaţii clasificate ale Agenţiei Naţionale de Securitate (NSA) din care reieşea dimensiunea spionajului autorităţilor americane asupra propriilor cetăţeni. Americanul dorea ca Norvegia să îi asigure liberă trecere pentru a se putea prezenta la ceremonia de înmânare a unui premiu pentru libertatea de exprimare. Pentru că Ministerul norvegian de Justiţie nu i-a acordat această garanţie, Snowden a dat Guvernul în judecată. 

În decizia de vineri, Curtea Supremă din statul nordic a apreciat că Ministerul de Justiţie nu poate fi obligat să decidă în avans dacă l-ar extrăda sau nu pe Snowden în Statele Unite, în cazul în care acesta ar veni în Norvegia. 

Edward Snowden se află, din 2013, la Moscova, unde trăieşte în exil. În Statele Unite, el este acuzat de spionaj, furt şi utilizare ilegală a unor proprietăţi guvernamentale.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Edward Snowden extradare
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close