Antena 3 CNN Externe Veste uriașă din Coreea de Nord

Veste uriașă din Coreea de Nord

Veste uriașă din Coreea de Nord
19 Sep 2018   •   22:37

Washingtonul a salutat miercuri "angajamentele importante" luate de Coreea de Nord la summitul intercoreean de la Phenian şi s-a arătat gata să reia "imediat" negocierile în vederea unei "denuclearizări rapide" care ar urma să se finalizeze "până în ianuarie 2021", transmite AFP. 

Într-un comunicat, secretarul de Stat american, Mike Pompeo, afirmă că l-a invitat în această dimineaţă pe omologul său nord-coreean Ri Yong Ho la o întrevedere, săptămâna viitoare la New York, în marja Adunării Generale anuale a ONU. 

Preşedintele american, Donald Trump, a salutat miercuri ''progresele extraordinare'' privind Coreea de Nord, la o zi după un summit intercoreean ce a avut loc la Phenian. 

''Înregistrăm progrese extraordinare privind Coreea de Nord'', a declarat preşedintele american de la Casa Albă, înainte de a se pleca înspre statele din sud-est afectate de uraganul Florence. 

''Amintiţi-vă că, înainte să devin preşedinte, mulţi credeau că un război cu Coreea de Nord este inevitabil'', a adăugat el.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close