x close

ALEGERI SUA. Veste uriașă pentru Hillary Clinton. Anunțul făcut de conducerea FBI

de G.S.    |    06 Noi 2016   •   23:11
ALEGERI SUA. Veste uriașă pentru Hillary Clinton. Anunțul făcut de conducerea FBI 416 Foto: Facebook / Hillary Clinton

ALEGERI SUA. Poliţia federală americană (FBI) îşi menţine recomandarea de a nu o pune sub acuzare pe Hillary Clinton în afacerea e-mailurilor sale, după ce a examinat un nou lot de mesaje electronice la care a avut acces Huma Abedin, o colaboratoare foarte apropiată a sa, a anunţat duminică un membru al Congresului SUA, potrivit AFP.

Acest anunţ favorabil candidatei democrate, într-o scrisoare pe care directorul FBI a adresat-o membrilor Congresului, ar putea da un nou impuls campaniei lui Hillary Clinton cu mai puţin de 48 de ore înainte de alegerile prezidenţiale americane.

Echipa de campanie a candidatei democrate a salutat decizia FBI în legătură cu e-mailurile acesteia.

La sfârşitul lunii octombrie, FBI a anunţat că a început examinarea unor noi e-mailuri în cadrul investigaţiei privind folosirea de către Hillary Clinton a unei adrese de e-mail personale pentru comunicarea de mesaje secrete în perioada când ea a condus Departamentul de Stat, mesaje pentru care ar fi trebuit să utilizeze serverul securizat al instituţiei.

Hillary Clinton a fost interogată în luna iulie de FBI pe acest subiect, iar câteva zile mai târziu Departamentul Justiţiei a decis să închidă dosarul, la recomandarea anchetatorilor care au precizat că elementele sunt insuficiente pentru a se avansa în acest caz.

Sursă: Agerpres
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati