Antena 3 CNN Externe Vestea care afectează mii de români! Guvernul britanic vrea să introducă restricţii cetăţenilor europeni după ieşirea din UE

Vestea care afectează mii de români! Guvernul britanic vrea să introducă restricţii cetăţenilor europeni după ieşirea din UE

Vestea care afectează mii de români! Guvernul britanic vrea să introducă restricţii cetăţenilor europeni după ieşirea din UE
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    06 Sep 2017   •   08:42

Marea Britanie doreşte să pună capăt liberei circulaţii a muncitorilor după ieşirea sa din Uniunea Europeană (UE) şi să limiteze imigraţia europenilor slab calificaţi, potrivit unui document de lucru al guvernului de la Londra publicat marţi de cotidianul The Guardian, relatează AFP.

„Pentru a fi considerată un atu pentru întreaga ţară, imigraţia nu trebuie să aducă beneficii numai imigranţilor, ci şi profit financiar rezidenţilor actuali”, se arată în acest document de 82 de pagini redactat în august de Ministerul de Interne.

Potrivit cotidianului britanic, ministerul avansează în acest proiect o serie de măsuri destinate să reducă sosirea migranţilor europeni slab calificaţi după Brexit, votat în 2016 la finalul unei campanii marcate de chestiunea reducerii imigraţiei.

Aceştia ar obţine un permis de sejur pentru o durată de maxim doi ani, faţă de trei până la cinci ani pentru cei din profesii cu înaltă calificare.

Documentul subliniază că propunerile pe care le conţine trebuie să obţină aprobarea întregului guvern şi că „vor fi supuse negocierii cu UE”.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Marea Britanie Londra Brexit imigratie
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close