Antena 3 CNN Externe Veşti bune dinspre Grecia: Elenii vor reveni la creştere economică în 2014

Veşti bune dinspre Grecia: Elenii vor reveni la creştere economică în 2014

Veşti bune dinspre Grecia: Elenii vor reveni la creştere economică în 2014
Sursa foto: Foto: digitaljournal.com
de M.Z.    |    31 Mai 2013   •   21:54

Grecia va reveni la creştere economică în 2014, a apreciat, vineri, preşedintele Eurogroup, Jeroen Djisselbloem, subliniind că o eventuală nouă restructurare a datoriei ţării va fi discutată în luna aprilie a anului viitor.

"Avem primele semnale de revenire a Greciei la creştere economică, anul viitor", a spus Djisselbloem, ministrul olandez de Finanţe, informează Mediafax.

El a subliniat totodată că recapitalizarea marilor bănci elene, aflată în curs, este crucială pentru relansarea economiei, "pentru că este nevoie de bănci sănătoase".

Fondul European pentru Stabilitate Financiară a anunţat că a transferat, vineri, 7,2 miliarde de euro pentru recapitalizarea băncilor din Grecia, parte a unor fonduri de 50 de miliarde de euro. Grecia a primit astfel 48,2 miliarde de euro din aceste fonduri.

Şeful Eurogroup a exclus pe de altă parte orice discuţie imediată referitoare la o nouă restructurare a datoriei suverane a Greciei.

El a adăugat că problema va fi discutată, dacă va fi necesar, în aprilie 2014, dar cu condiţia, deja stipulată de Eurogroup, ca Grecia să obţină excedent bugetar primar anual (care exclude serviciul datoriei).





×
Subiecte în articol: Grecia crestere economica
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close