Antena 3 CNN Externe Vești incredibile pentru cei care iubesc Italia! În două orașe se vând case cu doar un euro

Vești incredibile pentru cei care iubesc Italia! În două orașe se vând case cu doar un euro

Vești incredibile pentru cei care iubesc Italia! În două orașe se vând case cu doar un euro
Sursa foto: foto- captură Antena 3
30 Apr 2019   •   17:09

Cei care iubesc Italia au acum posibilitatea de a se muta acolo. Zungoli și Mussomeli sunt două orașe italiene unde, cu doar un euro, toți cei interesați pot cumpăra case părăsite. Singurul lucru pe care trebuie să-l facă noii proprietari este să vină cu banii de renovare.

Cele două orașe care încearcă să atragă locuitori sunt situate, unul în apropiere de Coasta Amalfi şi celălalt în Sicilia.

Localitatea Zungoli, din provincia Avellino oferă până la 15 proprietăți iar primăria se laudă că a îmbunătățit infrastructura, s-au montat lumini publice cu LED şi există acoperire excelentă Wi-Fi în tot oraşul.

La 9 ore distanță de mers cu maşina, municipiul italian Mussomeli din Sicilia propune o afacere similară. Orașul, fondat în a doua jumătate a secolului al XIV-lea, are străzi înguste, o biserică veche și un castel medieval. Localitatea cu aproximativ 11.000 de locuitori este extrem de primitoare. Problema este că mutarea implică anumite costuri, uneori neașteptate și, probabil, mulți nervi.

Potrivit CNN, o femeie din Australia care s-a aventurat la mutarea în una dintre localităţile italiene care au case de vânzare la 1 euro, s-a trezit că urma să plătească 17.000 de dolari numai pentru taxe și permise de renovare, așa că a renunțat rapid.

De altfel, deşi oferta iniţială pare atractivă, pentru cele două orașe prezentate trebuie depusă o sumă de bani ca depozit de siguranță - 2.000 euro în Zungoli și 5.000 euro în Mussomeli - apoi trebuie cumpărate servicii de consultanță de circa 400 de euro și, în maxim 3 ani, trebuie finalizată renovarea, care uneori poate ajunge la sume destul de mari.

×
Subiecte în articol: orase euro
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Avion cu oamenii lui Ilan Șor, verificat de SRI la București
x close