Antena 3 CNN Externe Vești proaste din Coreea de Sud, țara care reușise să controleze pandemia! A explodat numărul de cazuri cu COVID-19. Ce decizie au luat oficialii

Vești proaste din Coreea de Sud, țara care reușise să controleze pandemia! A explodat numărul de cazuri cu COVID-19. Ce decizie au luat oficialii

Cele mai proaste vești vin din Coreea de Sud, țara care era luată drept etalon de europeni în ceea ce privește gestionarea crizei provocate de COVID-19. Aceștia au adoptat o strategie de testare masivă și lucrurile păreau să meargă bine. Până acum, când a explodat numărul infectărilor.

Vești proaste din Coreea de Sud, țara care reușise să controleze pandemia! A explodat numărul de cazuri cu COVID-19. Ce decizie au luat oficialii
Sursa foto: Hepta
de Georgiana Adam    |    22 Aug 2020   •   11:03

Autoritățile sud coreene au anunțat sâmbătă că vor impune pe întreg teritoriul statului, începând de duminică, restricții noi, care sunt deja aplicate deja în regiunea Seul. Oficilaii sunt îngrijorați de numărul mare de infectări și încearcă să frâneze răspândirea noului tip de coronavirus, informează AFP şi Reuters.

Decizia a fost luată  foarte rapid, în contextul în care țara a înregistrat mai mult de 300 de noi cazuri de COVID-19 timp de două zile consecutiv, dintre care 332 sâmbătă, un record din martie până în prezent.

Ce spun oficialii din Coreea de Sud despre al doilea val de contaminări

"Suntem într-o fază foarte fragilă care ar putea duce la declanşarea unui al doilea val (de contaminări) la nivel de naţional", a estimat ministrul sud-coreean al sănătăţii Park Neung-hoo în timpul unei conferinţe de presă, citat de Agerpres.

Începând de marţi marile adunări publice vor fi interzise în Coreea de Sud. De asemenea s-a ordonat închiderea cluburilor de noapte, a muzeelor, precum şi a unor restaurante în Seul şi în regiunea capitalei, din cauza creşterii numărului de contaminări.

Restricţiile vizează și întâlnirile de persoane, dar şi la activităţi sportive profesionale, competiţiile urmând să fie din nou disputate în spatele uşilor închise.

Toate plajele din Coreea de Sud vor fi de asemenea închise începând de la miezul nopţii.

Până în prezent, Coreea de Sud a înregistrat în total 17.002 cazuri de contaminare, dintre care jumătate provin din regiunea Seul, şi 309 decese, la o populaţie de 51 de milioane de locuitori.

×
Subiecte în articol: coreea de sud
Parteneri
Record de viteză pe un drum naţional din România
x close