Antena 3 CNN Externe Vești proaste de la Kiev: "Putin și-a pus asta în plan până la moarte!" | Ce se știe despre un eventual succesor

Vești proaste de la Kiev: "Putin și-a pus asta în plan până la moarte!" | Ce se știe despre un eventual succesor

Războiul Rusiei în Ucraina s-ar putea prelungi cel puțin până la sfârșitul anului curent.

Vești proaste de la Kiev: "Putin și-a pus asta în plan până la moarte!" | Ce se știe despre un eventual succesor
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Mai 2022   •   16:04

Estimarea aparține serviciilor de informații de la Kiev, citate, vineri, de presa internațională.

Serviciile ucrainene cred că Vladimir Putin își asumă o confruntare prelungită, indiferent de costuri.

''Putin nu renunță la planurile sale. Acest război se va prelungi'', a declarat Vadim Skibiţki, un responsabil al serviciului ucrainean de informații militare.

Oficialul spune că "Putin nu a vrut să-i asculte pe cei care au încercat să-l descurajeze să pornească războiul și acum nu-i ascultă nici pe cei care doresc oprirea acestui război".

''Putin nu are încredere în nimeni, nu ascultă pe nimeni. Are propriile planuri de restaurare a Imperiului rus. Planul său este să guverneze Rusia până la moarte și a exclus un scenariu privind un succesor al său'', a continuat Skibiţki.

Planul armatei ruse, pe termen scurt: să ia tot Donbas-ul

El a mai arătat că, pe termen scurt, planul militar al Rusiei este să încercuiască armata ucraineană în Donbas şi să ajungă la frontierele administrative ale acestei regiuni ucrainene, ce cuprinde provinciile separatiste pro-ruse Doneţk şi Lugansk.

Şi comentatorii occidentali au avertizat că Rusia se pregătește pentru un război prelungit.

În prezent, trupele ruse își intensifică bombardamentele asupra zonelor din Donbas rămase sub controlul Kievului, iar oficialii ucraineni din această regiune recunosc că defensiva este copleșită atât numeric cât și în privința armamentului, după cum consemnează CNN.

Lupte grele au loc în provincia Lugansk, pentru controlul orașului Severodoneţk.

Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii președintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat vineri că Rusia folosește cele mai distructive arme ne-nucleare de care dispune, precum lansatoarele multiple de rachete termobarice.

Kievul i-ar fi convins pe americani să îi trimită sisteme multiple lansatoare de rachete

Pornind de la acest aspect, Kievul insistă să primească din partea Statelor Unite lansatoare multiple de rachete HIMARS, superioare ca rază de acțiune obuzierelor trimise până în prezent de SUA armatei ucrainene.

Washingtonul s-a arătat reticent să transfere Ucrainei lansatoare HIMARS, care au o rază de acțiune de până la 500 de kilometri, de teama că forțele Kievului ar deveni astfel capabile să efectueze bombardamente adânc în interiorul teritoriului rus și să provoace o escaladare a conflictului.

Totuși, potrivit mai multor responsabili de la Washington citați de CNN, administrația președintelui Joe Biden ar fi acceptat în cele din urmă ca noul pachet de ajutor militar destinat Kievului să cuprindă și astfel de lansatoare, în versiunea mai ușoară, cu o rază de acțiune de până la 300 de kilometri.

×
Subiecte în articol: Putin razboi HIMARS
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close