Veşti proaste pentru americani. După furtuna de zăpadă, vine ploaia

de M.Z.    |    22 Noi 2014   •   14:54
Veşti proaste pentru americani. După furtuna de zăpadă, vine ploaia Foto: syracuse.com

Meteorologii vin cu veşti rele pentru americani. De astăzi, ninsoarea se transformă în ploaie, ceea ce va spori şi mai mult greutatea zăpezii de pe acoperişuri. În plus, inundaţiile devin un real pericol. 12 oameni au murit în accidente provocate de starea vremii, în nord-estul statului New York

 
În multe oraşe din Statele Unite, localnicii se confruntă acum cu pericolul inundaţiilor, după ninsorile abundente din ultimele zile.
 
Totuşi, cel mai mare pericol sunt, acum, inundaţiile. Mai ales în oraşul Buffalo din statul New York, unde a nins, în trei zile, cât într-o iarnă întreagă. Dacă uriaşa cantitate de zăpadă acumulată s-ar topi rapid, urmările ar fi dramatice. 
 
Autorităţile au mobilizat toate vehiculele şi utilajele disponibile pentru a îndepărta cât mai multă zăpadă înainte de încălzirea vremii. Iar dacă totuşi inundaţiile nu vor putea fi evitate, s-au pregătit deja sute de mii de saci de nisip, precum şi pompe şi bărci pneumatice. 
 
O veste bună a venit de la serviciile medicale: bilanţul ninsorilor a fost redus de la 13 victime la 12, după ce s-a constatat că o persoană despre care se credea că a decedat este, de fapt, în viaţă, la un alt spital. 

x close