Antena 3 CNN Externe Veşti proaste pentru americani. O nouă furtună de proporţii ameninţă New York. Mai multe curse aeriene au fost anulate

Veşti proaste pentru americani. O nouă furtună de proporţii ameninţă New York. Mai multe curse aeriene au fost anulate

Veşti proaste pentru americani. O nouă furtună de proporţii ameninţă New York. Mai multe curse aeriene au fost anulate
Sursa foto: Foto: Agerpres
07 Noi 2012   •   07:19

Compania United Airlines a anunţat marţi suspendarea majorităţii curselor sale la New York miercuri şi joi, după ce meteorologii au anunţat o nouă furtuni în regiune. Anunţul vine la numai nouă zile de la uraganul Sandy, relatează AFP.

"Vom anula cea mai mare parte a zborurilor de la şi către New York începând de miercuri la prânz (19.00, ora României) şi până joi la prânz, din cauza furtunii anunţate în regiune", a anunţat un purtător de cuvânt al companiei, Charles Hobart. Aceasta nu a precizat încă numărul curselor vizate de această măsură care afectează trei aeroporturi care deservesc New Yorkul, şi anume JF Kennedy, LaGuardia şi Newark.

Potrivit serviciilor americane de meteorologie, "ploi violente" şi ninsori vor cădea pe toată Coasta de Nord-Est. Rafalele de vânt pot atinge până la 80 de kilometri pe oră. Inundaţii "moderate" ar putea să aibă loc în regiunea de coastă, iar frigul urmează să se intensifice.

Primarul din New York Michael Bloomberg a anunţat marţi închiderea parcurilor şi plajelor, începând de miercuri de la ora locală 12.00 (19.00, ora României), timp de 24 de ore.

Oficialul a precizat totodată că forţele de ordine vor fi mobilizate în două dintre sectoarele cele mai grav afectate de uragan, la Staten Island şi în Rockaways (Queens), pentru a recomanda populaţiei să evacueze sectoarele de la litoral.

Bloomberg a respins orice ordin de evacuare masivă, aşa cum a procedat în cazul uraganului Sandy, în urma căruia au murit 40 de persoane în oraş şi care a paralizat New Yorkul timp de mai multe zile.





 

 

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close