Antena 3 CNN Externe Veşti proaste pentru turiştii din Roma: o nouă taxă hotelieră şi bilete mai scumpe la muzee

Veşti proaste pentru turiştii din Roma: o nouă taxă hotelieră şi bilete mai scumpe la muzee

Veşti proaste pentru turiştii din Roma: o nouă taxă hotelieră şi bilete mai scumpe la muzee
05 Ian 2011   •   10:21

De la 1 ianuarie 2011, toţi turiştii din capitala Italiei vor trebui să plătească un supliment de doi euro de persoană, pentru fiecare noapte petrecută la hotelurile de până la trei stele, şi trei euro de persoană pentru fiecare noapte petrecută în locaţiile de patru şi cinci stele.

Taxa, percepută pentru primele zece zile de cazare în oraş, va fi colectată la finalul excursiilor turiştilor, iar banii strânşi vor fi folosiţi de consiliul Romei pentru a finanţa lucrări municipale. Oficialii speră ca taxa să aducă venituri de peste 80 de milioane de euro pe an.

Oaspeţii care stau în cămine vor fi scutiţi de taxe, dar cei care campează în interiorul graniţelor oraşului vor fi nevoiţi să plătească câte un euro de persoană pentru un maxim de cinci zile. Motelurile şi pensiunile vor fi taxate doar cu 2 euro, indiferent de clasificare.

În aceeaşi zi cu lansarea controversatei taxe, preţurile biletelor la muzee pentru persoanele care nu locuiesc în Roma au crescut şi ele cu un euro.

Roma are aproximativ 30 de milioane de turişti în fiecare an, iar hotelierii s-au plâns de noua lege. Ei spun că aceasta îi împiedică şi mai mult să concureze cu ţări precum Spania sau Grecia.


×
Subiecte în articol: roma
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close