Antena 3 CNN Externe Veşti sumbre despre vasul american dispărut în Oceanul Atlantic. Ipoteza şocantă lansată de anchetatori

Veşti sumbre despre vasul american dispărut în Oceanul Atlantic. Ipoteza şocantă lansată de anchetatori

Veşti sumbre despre vasul american dispărut în Oceanul Atlantic. Ipoteza şocantă lansată de anchetatori
Sursa foto: Foto:inchydoneyblog.wordpress.com
05 Oct 2015   •   18:34

Nava-cargo El Faro, dispărută de câteva zile în Oceanul Atlantic, probabil s-a scufundat, anunţă Paza de Coastă americană, după găsirea unor echipamente de urgenţă şi a unor resturi umane, informează CNN.
   
"Operaţiunile de căutare a navei au fost oprite", a declarat căpitanul Mark Fedor, purtătorul de cuvânt al Pazei de Coastă americane.
   
"Paza de Coastă suspectează că nava El Faro s-a scufundat", a spus oficialul american. "Căutarea celor 33 de membri ai echipajului continuă în Marea Caraibelor", a subliniat Fedor.
   
Nava El Faro, sub pavilion american, plecase din Portul Jacksonville (Florida) spre San Juan (Puerto Rico). La bordul cargobotului cu lungimea de 224 de metri erau 28 de cetăţeni americani şi cinci polonezi.
   
Ultima dată, echipajul navei care transporta vehicule a semnalat că erau condiţii de furtună şi o mare agitată. În plus, nava plutea în derivă din cauza unor probleme la motor.
   
Autorităţile americane au trimis două avioane C-130 pentru localizarea navei El Faro.
   
"Până în acest moment, încercările de localizare şi de restabilire a comunicaţiilor cu nava El Faro au fost zadarnice", a comunicat sâmbătă Paza de Coastă americană.
   
Nava a dispărut într-o zonă afectată de Uraganul Joaquin, care a degajat rafale de vânt de peste 200 de km/h în Arhipelagul Bahamas.

  

×
Subiecte în articol: oceanul Atlantic
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close