Antena 3 CNN Externe Veştile bune vin din vest! Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în SUA a atins, în ianuarie, maximul ultimelor nouă luni

Veştile bune vin din vest! Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în SUA a atins, în ianuarie, maximul ultimelor nouă luni

Veştile bune vin din vest! Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în SUA a atins, în ianuarie, maximul ultimelor nouă luni
Sursa foto: Foto: images.businessweek.com
03 Feb 2012   •   16:53

Ritmul înfiinţării de locuri de muncă în Statele Unite a atins, în ianuarie, maximul ultimelor nouă luni, iar rata şomajului s-a apropiat de minimul ultimilor trei ani, de 8,3%, informează Reuters.

Astfel continuă tendinţa pozitivă din ultimul trimestru al anului trecut.

Departamentul Muncii a anunţat, vineri, crearea a 243.000 de locuri de muncă, cel mai mare număr după aprilie 2011. Analiştii anticipau creşterea numărului de posturi cu 150.000. Datele nu includ şi sectorul agricol.

Rata şomajului a scăzut de la 8,5% la 8,3%, iar analiştii se aşteptau la o stagnare. Din august anul trecut, rata şomajului s-a redus cu 0,8 puncte procentuale.
   
Rezerva Federală americană a anunţat săptămâna trecută că va menţine dobânda de politică monetară aproape de nivelul zero până cel puţin la sfârşitul anului 2014, instituţia menţionând nivelul încă ridicat al şomajului.
   
Îmbunătăţirea continuă a condiţiilor de pe piaţa muncii este în avantajul preşedintelui Barack Obama, care se va confrunta în acest an cu o campanie dificilă pentru obţinerea unui nou mandat.

×
Subiecte în articol: SUA rata somajului analisti
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close