Antena 3 CNN Externe Vezi aici cum arată trenul care va circula cu 500 de km pe oră!

Vezi aici cum arată trenul care va circula cu 500 de km pe oră!

Vezi aici cum arată trenul care va circula cu 500 de km pe oră!
Sursa foto: Foto: YouTube
de S.T.    |    26 Noi 2012   •   14:14

Compania Central Japan Railway Co. a prezentat cel mai nou model de tren, prototipul Series L0, care va transporta pasageri pe una dintre cele mai aglomerate rute din Japonia la viteze de 500 de km pe oră.

Acest prototip urmează să fie folosit începând cu 2027 pe ruta Tokyo - Nagoya, scrie dailyonigiri.com.  Prototipurile din Seria L0 sunt trenuri care folosesc levitaţia magnetică, ceea ce elimină fricţiunea şi permite atingerea unor viteze mult mai mari.

Noul tren este dotat cu o locomotivă proiectată pentru a reduce frecarea cu aerul şi cu un "nas” alungit care va reduce zgomotul atunci când va intra într-un tunel. Trenul va fi compus în total 14 vagoane, iar capacitatea vagoanelor va fi de 68 de pasageri, cu excepţia ultimului vagon, în care vor putea călători doar 24 de pasageri.

Pentru că viteza maximă a trenului va fi de 500 de km pe oră, pasagerii vor ajunge din Tokyo la Nagoya în doar 40 de minute, iar până la Osaka o călătorie va dura o oră şi şapte minute.

Trenul va circula prin tuneluri pentru aproximativ 60% din totalul distanţei parcurse, în zonele urbane acestea urmând să fie construite la 40 de metri sub pământ.



×
Subiecte în articol: tren viteza tren
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close