Antena 3 CNN Externe Vezi ce a făcut un olandez dintr-un avion Ilyushin II-18

Vezi ce a făcut un olandez dintr-un avion Ilyushin II-18

Vezi ce a făcut un olandez dintr-un avion Ilyushin II-18
26 Feb 2013   •   13:56

Un avion est german, scos din folosinţă, a fost transformat într-un apartament de lux, de către un lanţ hotelier, cunoscut pentru faptul că oferă locuri de cazare ieşite din comun.

Aparatul de zbor, de provenienţă sovietică, este un  Ilyushin II-18 şi a fost modificat şi adus la standardele unui apartament ultramodern, cu jacuzzi, saună, bar şi o o bucătărie dotată cu elemente de lux.

Conform The Local, singura parte din avion, care nu a suferit modificări esenţiale, este cabina de pilotaj.

Avionul a fost folosit de către liderii fostei Republici Democrate Germane (RDG) şi se crede că însuşi preşedintele RDG, Erich Honecker, a fost pasagerul acestui aparat.

Antreprenorul olandez, Ben Thijssen, a cărui companie hotelieră oferă spaţii de cazare în puşcării sau vapoare dezafectate, spune că a căutat un astfel de avion timp de ani de zile.
Atunci când a găsit Ilyushinul, aparatul avea o destinaţie neobişnuită, fiind deja transformat într-un restaurant.

Thijssen a decis să cumpere avionul şi l-a transferat din Germania în oraşul olandez, Tegue. Renovarea şi amenajarea interiorului au costat câteva sute de mii de euro, dar actualul proprietar crede că-şi va recupera investiţia.
"Există tot felul de locuri în care poţi să dormi ca la hotel, dar nu aveam un avion, care să ofere aceste condiţii de lux", a spus Thijssen.

Se pare că hotelul nu duce lipsă de clienţi, cei mai mulţi dintre ei fiind nostalgici ai vremurilor trecute, care aduc cu ei fotografii cu perioada de dinainte de căderea Zidului Berlinului.

Proprietarul spune că cel mai entuziast turist a fost un fost pilot de Ilyushin, care a venit îmbrăcat în uniforma sa. Soţia lui era alături de el şi, bineînţeles, purta o uniformă de stewardesă.

O noapte de huzur în această locaţie nu este deloc ieftină. Cei care aleg să petreacă o noapte aici trebuie să lase la... îmbarcare suma de 350 de euro.

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close