Antena 3 Externe Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”

Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”

20 Sep 2018   •   17:37
Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com

În Pontevedra, oraşul spaniol care a oprit traficul în centru şi a impus reguli stricte de circulaţie la periferie, oamenii nu strigă unii la alţii, sau o fac mai rar. 

Nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane, de scârţâit de roţi, şi nu trebuie să ţipi pentru a acoperi larma iscată de trafic, sunet specific pentru multe oraşe spaniole.

„Acesta a fost un oraş în declin, poluat, şi au fost multe accidente de trafic. Majoritatea persoanelor care au avut şansa de a pleca au făcut acest lucru. La început, ne-am gândit să îmbunătăţim condiţiile de trafic, dar nu am putut să găsim un plan funcţional. În schimb, am decis înapoiem spaţiul public locuitorilor şi, pentru a face acest lucru, am decis să scăpăm de maşini”, spune Miguel Anxo Fernández Lores, primaril oraşului.

Aşa că au oprit autoturismele care traversează oraşul şi au scăpat de parcările de pe străzi, deoarece oamenii care caută un loc unde să parcheze sunt cei care cauzează cea mai mare aglomeraţie.

„Nu am trăit niciodată într-un oraş cu un trai la fel de uşor ca aici”, a spus un localnic, potrivit businessmagazin.ro.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close