Antena 3 CNN Externe Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”

Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”

Viaţa în oraşul spaniol care a interzis mașinile. „Traiul este foarte ușor aici”
Sursa foto: Foto: Captură video/youtube.com
20 Sep 2018   •   17:37

În Pontevedra, oraşul spaniol care a oprit traficul în centru şi a impus reguli stricte de circulaţie la periferie, oamenii nu strigă unii la alţii, sau o fac mai rar. 

Nu eşti deranjat de turaţia motoarelor, de claxoane, de scârţâit de roţi, şi nu trebuie să ţipi pentru a acoperi larma iscată de trafic, sunet specific pentru multe oraşe spaniole.

„Acesta a fost un oraş în declin, poluat, şi au fost multe accidente de trafic. Majoritatea persoanelor care au avut şansa de a pleca au făcut acest lucru. La început, ne-am gândit să îmbunătăţim condiţiile de trafic, dar nu am putut să găsim un plan funcţional. În schimb, am decis înapoiem spaţiul public locuitorilor şi, pentru a face acest lucru, am decis să scăpăm de maşini”, spune Miguel Anxo Fernández Lores, primaril oraşului.

Aşa că au oprit autoturismele care traversează oraşul şi au scăpat de parcările de pe străzi, deoarece oamenii care caută un loc unde să parcheze sunt cei care cauzează cea mai mare aglomeraţie.

„Nu am trăit niciodată într-un oraş cu un trai la fel de uşor ca aici”, a spus un localnic, potrivit businessmagazin.ro.

×
Subiecte în articol: Spania interzis masini
Parteneri
Vremea se schimbă radical! Ninsori și ploi în mai multe regiuni
x close