Antena 3 CNN Externe Viaţa la Casa Albă povestită de Jacqueline Kennedy, într-un interviu ce a fost ţinut secret

Viaţa la Casa Albă povestită de Jacqueline Kennedy, într-un interviu ce a fost ţinut secret

Viaţa la Casa Albă povestită de Jacqueline Kennedy, într-un interviu ce a fost ţinut secret
Sursa foto: Foto: Caroline Kennedy
27 Mai 2011   •   16:23
Jacqueline Kennedy, fosta primă doamnă a Statelor Unite ale Americii, a vorbit pentru prima dată despre viaţa la Casa Albă, alături de preşedintele John F. Kennedy, într-un interviu acordat istoricului Arthur M. Schlesinger. Această informaţie a fost dezvăluită de Caroline Kennedy, fiica fostului cuplu prezidenţial, care a comunicat că înregistrările vor fi oferite publicului larg în toamna acestui an, informează dailymail.co.uk.

Înregistrările, ce au o durată de opt ore şi jumătate şi sunt grupate în şase interviuri, au fost realizate la doar câteva luni după asasinarea preşedintelui Kennedy (1963). Doamna Kennedy a sigilat aceste materiale şi i-a lăsat ficei sale, Caroline, instrucţiuni ca acestea să fie date publicitaţii la timpul potrivit.

În conversaţiile cu istoricul Schlesinger, Jackie vorbeşte despre rolul său ca primă doamnă a Americii, despre familia sa şi despre viaţa la Casa Albă. De asemenea, ea mai vorbeşte despre evenimentele majore de la acea vreme, dar şi despre ultimele zile din viaţa preşedintelui Kennedy.

Caroline Kennedy a declarat că a ales să facă publice înregistrările deoarece scrie o carte bazată pe aceste interviuri, carte lansată ce va fi lansată pe piaţă cu ocazia împlinirii a 50 de ani de când tatăl său a devenit preşedintele SUA. „Mama a luat foarte în serios obligaţia de a păstra documentele care ilustrează istoria administraţiei tatălui meu, iar aceste interviuri sunt rezultatul acestui lucru”, a declarat Caroline Kennedy.

Materialele vor fi difuzate de postul de televiziune ABC, începând cu luna septembrie, iar casetele vor fi vândute împreună cu cartea „Jacqueline Kennedy: Conversaţii istorice despre viaţa cu John F. Kennedy”.

 


×
Subiecte în articol: Casa Alba
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close