Antena 3 CNN Externe Viaţa privată a lui Tony Blair, monitorizată de serviciile secrete ale SUA

Viaţa privată a lui Tony Blair, monitorizată de serviciile secrete ale SUA

Viaţa privată a lui Tony Blair, monitorizată de serviciile secrete ale SUA
25 Noi 2008   •   00:24

Oficiali ai serviciilor de informaţii ale SUA aveau un dosar cu viaţa privată a fostului premier britanic Tony Blair, a declarat un fost angajat al departamentului de comunicaţii al marinei americane.
David Murfee Faulk, care a lucrat în Fort Gordon, Georgia, a declarat pentru ABC că a văzut dosarul lui Blair în 2006. Cu toate acestea, el a refuzat să spună în detaliu ce conţinea dosarul, limitându-se a dezvălui că erau date ce ţineau de viaţa privată şi includea informaţii de natură personală.
Faulk a mai declarat că a ascultat şi conversaţii private ale primului preşedinte interimar al Irakului, Ghazi al-Yawer, pe vremea când lucra pentru NSA la Fort Gordon între 2003 şi 2007.
Deşi nu este ilegală culegerea de informaţii despre liderii străini, SUA şi Marea Britanie ?au promis? să nu culeagă informaţii una despre alta, au declarat foşti ofiţeri de informaţii din SUA, pentru ABC. De altfel, NSA colaborează cu omologii britanici, notează The Guardian.
Luna trecută, Faulk a fost unul dintre cei doi care au dezvăluit că armata SUA a interceptat convorbirile private ale jurnaliştilor americani, a voluntarilor şi soldaţilor staţionaţi în Irak. În urma acestor declaraţii, Senatul american a deschis o anchetă.
Fort Gordon este cel mai mare ?post de ascultare? din lume, unde sunt angajaţi circa 30.000 de specialişti.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close