Antena 3 CNN Externe Viaţă şi moarte, în doi. Un cunoscut dirijor britanic s-a sinucis împreună cu soţia lui

Viaţă şi moarte, în doi. Un cunoscut dirijor britanic s-a sinucis împreună cu soţia lui

Viaţă şi moarte, în doi. Un cunoscut dirijor britanic s-a sinucis împreună cu soţia lui
Sursa foto: Sir Edward Downes
14 Iul 2009   •   14:47

Au petrecut o viaţă întreagă împreună şi au hotărât să plece din această lume tot împreună. Unul dintre cei mai cunoscuţi dirijori din Marea Britanie s-a sinucis împreună cu soţia lui. Cei doi au apelat la serviciile clinicii elveţiene Dignitas.

Sir Edward Downes, în vârstă de 85 de ani, şi soţia lui Joan, de 74 de ani, au decis să-şi pună capăt zilelor în clinica de sinucidere asistată din Elveţia, potrivit unui comunicat remis de familia dirijorului şi citat de Daily Mail.

Sir Edward a fost dirijorul principal al Filarmonicii BBC timp de 11 ani, din 1980 până în 1991. Din cauza unei boli, bătrânul dirijor era aproape orb şi surd.

Soţia dirijorului era bolnavă de cancer în fază terminală. Potrivit lui Jonathan Groves, agentul acestuia, Edward Downes a decis că ?nu vrea să mai trăiască fără soţia lui?.

Copiii cuplului au făcut public un comunicat în care au explicat circumstanţele morţii părinţilor lor. Potrivit comunicatului, Sir Edward Downes şi soţia lui au murit pe data 10 iulie.

?După 54 de ani împreună, au preferat să-şi ia singuri viaţa, decât să continue să se lupte cu problemele grave de sănătate pe care le aveau. Au murit liniştiţi, aşa cum au dorit, în clinica Dignitas din Zurich.

Tatăl nostru avea 85 de ani şi era aproape orb şi surd. A avut o carieră impresionantă ca dirijor. Mama noastră, în vârstă de 74 de ani, a lucrat ca balerină, coregraf şi producător de televiziune. Şi-a dedicat ultimii ani de viaţă lucrând cu tatăl nostru ca asistenta lui personală.

Amândoi au avut o viaţă împlinită. S-au considerat foarte norocoşi atât pe plan persoanl, cât şi pe plan profesional. Părinţii noştri au fost atei. Şi din acest motiv, nu va avea loc o slujbă de înmormântare.?

Agentul Jonathan Groves, care a lucrat alături de Edward Downes timp de 35 de ani, a caracterizat decizia cuplului de a-şi pune capăt vieţii drept ?curajoasă şi demnă?.

Decizia celor doi de a se sinucide a readus în atenţia publicului dezbaterile privitoare la sinucidere asistată. Cel puţin 115 britanici s-au sinucis, până în prezent, cu ajutorul clinicii Dignitas din Elveţia.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: sinucidere asistata
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close