Antena 3 CNN Externe Viceguvernatorul băncii Austriei, pus sub acuzare pentru dare de mită

Viceguvernatorul băncii Austriei, pus sub acuzare pentru dare de mită

Viceguvernatorul băncii Austriei, pus sub acuzare pentru dare de mită
Sursa foto: Foto: salzburg.com
de M.Z.    |    13 Iun 2013   •   23:07
Procuratura din Viena a anunţat, joi, că a pus sub acuzare nouă persoane, inclusiv pe viceguvernatorul băncii centrale a Austriei, Wolfgang Duchatczek, pentru dare de mită în vederea obţinerii de către imprimeria băncii a unor contracte de tipărire de bani în străinătate.
 
Duchatczek şi ceilalţi opt suspecţi sunt acuzaţi de dare de mită, spălare de bani şi alte delicte, potrivit unui comunicat al procuraturii, citat de New York Times, informează Mediafax.
 
Banca centrală nu a comentat decizia procurorilor şi a afirmat că Duchatczek, care este şeful imprimeriei, nu va da declaraţii presei.
 
Pedeapsa maximă este de până la 10 de închisoare pentru infracţiunile de care sunt acuzaţi cei nouă.
 
Imprimeria (OeBS) şi monetăria (MOAG) au încheiat între 2005 şi 2011 contracte cu băncile centrale din Azerbaidjan şi Siria pentru tipărirea de bancnote şi baterea de monedă.
 
Cele două unităţi ale băncii centrale nu au înregistrat pierderi financiare de pe urma plăţilor incorecte, întrucât s-a convenit anterior ca acestea să fie incluse în contracte. În total, 14 milioane de euro au ajuns prin companii offshore înapoi la clienţii imprimeriei şi monetăriei.


 

×
Subiecte în articol: Austria dare de mita
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close