Antena 3 CNN Externe Vicepremierul britanic: Marea Britanie riscă să fie "izolată şi marginalizată"

Vicepremierul britanic: Marea Britanie riscă să fie "izolată şi marginalizată"

Vicepremierul britanic: Marea Britanie riscă să fie "izolată şi marginalizată"
Sursa foto: Foto: blogs.telegraph.co.uk
11 Dec 2011   •   16:47

Odată cu respingerea modificării tratatelor UE de către Marea Britanie, atmosfera dintre membrele Uniunii a devenit tensionată. Vicepremierul britanic Nick Clegg a afirmat că refuzul premierului David Cameron este "un lucru rău pentru Marea Britanie", care acum riscă să fie "izolată şi marginalizată", informează BBC News online. Surse apropiate de Clegg au afirmat că acestuia nu i-a venit să creadă când a aflat de situaţia summitului Uniunii Europene.

De asemenea, deputatul Chris Davies l-a acuzat pe David Cameron de "trădarea Marii Britanii", iar lordul Oakeshott a vorbit despre "o zi neagră pentru Marea Britanie şi Europa".
   
Însă Clegg atribuie această situaţie "intransigenţei" francezilor şi germanilor precum şi presiunilor exercitate de conservatorii eurosceptici care îl pun pe premier într-o "postură foarte dificilă".
   
Folosirea dreptului de veto de către Londra pentru a bloca modificarea tratatelor UE pare să creeze tensiuni în relaţia dintre conservatori şi liberali-democraţi. Iniţial, vicepremierul Nick Clegg respinsese posibilitatea unei scindări a coaliţiei, insistând pe ideea de "unitate" în susţinerea solicitărilor lui Cameron pentru acordarea de "garanţii modeste şi rezonabile" de către UE în scopul protejării intereselor britanice.
   
David Cameron a insistat că decizia lui a fost luată pe baza unei "poziţii comune" stabilită de conservatori şi liberali-democraţi.
   

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close