x close

Vicepremierul Nick Clegg consideră că ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria nu va genera un aflux de imigranţi în Marea Britanie

de M.T.    |    18 Noi 2013   •   14:41
Vicepremierul Nick Clegg consideră că ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria nu va genera un aflux de imigranţi în Marea Britanie 405

Vicepremierul britanic Nick Clegg consideră că ridicarea restricţiilor pe piaţa muncii pentru România şi Bulgaria nu va genera un aflux de imigranţi în Marea Britanie, declaraţia politicianului dând naştere unui uriaş val de nemulţumire, informează Mediafax, care citează ediţia electronică a Daily Express.

„Înţeleg îngrijorările, suntem foarte vigilenţi în această privinţă. Nu vom face nicio predicţie hazardată în legătură cu ce se va întâmpla dar este diferit, circumstanţele sunt destul de diferite faţă de data trecută", a afirmat Clegg.

Oficialul britanic nu a oferit o estimare a numărului de persoane care se vor îndrepta către Marea Britanie de la 1 ianuarie, însă a ţinut să precizeze că situaţia nu va mai fi la fel ca în urmă cu un deceniu, când sute de mii de polonezi şi alţi est-europeni ale căror ţări abia aderaseră la UE au venit în Regatul Unit.

După ce opt state est-europene au aderat la Uniunea Europeană în 2004, numărul anual al imigranţilor a crescut la 250.000.

Clegg a spus că Guvernul precedent a făcut greşeala de a elimina imediat restricţiile privind vizele, în loc să facă acest lucru gradual, ca majoritatea ţărilor europene.

„Noi eliminăm restricţiile în acelaşi timp cu toate celelalte ţări din Uniunea Europeană", a explicat vicepremierul britanic.

De asemenea, Nick Clegg este de părere că imigranţii vor merge şi în alte părţi: „Sunt multe alte ţări, în special din sudul Europei, unde există deja comunităţi mari de români".

În plus, „sute de mii de britanici beneficiază de posibilitatea de a merge să locuiască şi să lucreze peste hotare în UE”.

Potrivit Daily Express, care a lansat o camapnie agresivă pentru menţinerea controalelor actuale, peste 75.000 de persoane şi-au exprimat până în prezent susţinerea faţă de petiţia care îi cere premierului David Cameron să sfideze UE şi să menţină restricţiile pentru români şi bulgari.

Citeşte mai multe despre:

Marea Britanie Romania Bulgaria imigranti
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati