Antena 3 CNN Externe Lovitură de stat în Turcia. Erdogan este în avion în drum către Istanbul

Lovitură de stat în Turcia. Erdogan este în avion în drum către Istanbul

Lovitură de stat în Turcia. Erdogan este în avion în drum către Istanbul
Sursa foto: Foto:www.facebook.com/RecepTayyipErdogan
de S.T.    |    16 Iul 2016   •   02:38

Vicepremierul turc, Veysi Kaynak, a declarat postului de televiziune CNN Turk că președintele Recep Tayyip Erdogan este în prezent în zbor către Istanbul, transmite agenția EFE.

„Președintele nostru nu este cineva care să se predea. Acum se îndreaptă către aeroportul Ataturk (din Istanbul)”, a spus Kaynak. Această declarație contrazice zvonurile potrivit cărora Erdogan ar intenționa să ajungă în Germania.

Însă conform informațiilor publice privind cursele aeriene, aeroportul Ataturk este paralizat. Site-ul oficial al aeroportului este inaccesibil, dar pagina web flightradar24.com semnalează că niciun avion nu emite semnal de zbor în apropierea aeroportului, în timp ce aeroportul Sabiha Gokcen, mai mic, aflat în partea asiatică a Istanbului, continuă să funcționeze.

Aeroportul Ataturk apare pe hartă cu specificația „No callsign” (fără semnal), sugerând că nu funcționează controlul traficului.

De asemenea, conform televiziunilor turce, aeroportul este înconjurat de mașini de luptă, în urma măsurilor luate de un grup de militari care se pare că au preluat puterea în Turcia.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close