Antena 3 CNN Externe Vicepreşedintele Argentinei este acuzat de corupţie. El a încercat să preia compania care tipăreşte bancnota naţională

Vicepreşedintele Argentinei este acuzat de corupţie. El a încercat să preia compania care tipăreşte bancnota naţională

Vicepreşedintele Argentinei este acuzat de corupţie. El a încercat să preia compania care tipăreşte bancnota naţională
30 Iun 2014   •   14:43

Un judecător argentinian îl acuză pe vicepreşedintele ţării, Amado Boudou (foto), de dare şi luare de mită şi afaceri incompatibile cu funcţia publică pe care o deţine.
Boudou este bănuit că este implicat în preluarea unor acţiuni ale imprimeriei naţionale, care tipăreşte bancnotele argentiniene, dar şi că a beneficiat de contracte guvernamentale.

"Vicele" de la Buenos Aires este acuzat că a folosit diverse companii şi persoane intermediare pentru a prelua controlul unei imprimerii, care a obţinut contractul de tipărire a peso-ului argentinian. Aceeaşi companie a realizat materialele electorale pentru el şi preşedintele actual, Cristina Fernandez.

Decizia judecătorului federal, Ariel Lijo, a fost publicată pe pagina oficială de internet a Departamentului de Justiţie, relatează AP.

Boudou este primul vicepreşedinte argentinian în funcţie, de după dictatura militară încheiată în 1983, care este acuzat de asemenea fapte grave. El ar putea fi condamnat la închisoare pe o perioadă cuprinsă între 1 şi 6 ani şi i-ar putea fi interzis accederea la o altă funcţie publică.

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close